Warning: Declaration of All_in_One_SEO_Pack::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL) should be compatible with All_in_One_SEO_Pack_Module::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL, $post = NULL) in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/burmautskottet/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 12 Om volontärbloggen | Socialdemokratiska studentförbundets Burmautskott

Om volontärbloggen

I samarbete med Olof Palmes Internationella Center stödjer Burmautskottet SYCB (Students and Youth Congress of Burma), en paraplyorganisation för ungdoms- och studentorganisationer från Burma, som har kontor i Mae Sot vid den thai-burmesiska gränsen. Sedan år 2006 har S-Studenters Burmautskott årligen skickat två till tre volontärer till Mae Sot för att undervisa på SYCB:s utbildningsprogram för unga kvinnor från olika etniska grupper. Volontären undervisar på engelska och bor under sin vistelse i Mae Sot, tillsammans med deltagarna i projektet, på SYCB:s kontor.

Det föregående projektet gick under namnet LMP (Leadership and Management Programme) och startade år 2011, med syfte att ge deltagarna ökad kunskap kring demokrati, jämställdhet, mänskliga rättigheter, ledarskap och projektledning, och har som mål att skapa förutsättningar för fler kvinnor att ta plats i politiken och i Burmas civilsamhälle. Flera av tidigare års studenter har nu ledande positioner inom Burmas demokratirörelse. Från hösten 2014 håller volontärerna i ett påbyggnadsprogram för tidigare elever inom Advanced Leadership Management.

Under fliken ”Volontärbloggen” kan du läsa inlägg ifrån våra nuvarande volontärer Elsa och Kirke, samt tidigare blogginlägg skrivna av föregående volontärer. Ytterligare kan du även läsa blogginlägg från Burmautskottets ekonomiansvarige Emelie Svensson som också befinner sig på plats i Mae Sot där hon praktiserar för SYCB som en del utav sin utbildning.

Under utbildningsåret HT 2014 är följande personer volontärer:
Elsa Crafoord,
Augusti-November 2014
Kirke Kyander, Augusti-November 2014

Under utbildningsåret 2013/14 var följande personer volontärer:
Roaa Hamsis, juli-december 2013
My Thoor Juhlin, januari-juli 2014

Under utbildningsåret 2012/13 var följande personer volontärer:
Maria Ehnhage, april-augusti 2012
Angelika Kahlos, augusti-december 2012
Vicci Nilsson, december 2012-april 2013

 

Share on FacebookShare on TwitterShare via emailPin it on Pinteresthttp://www.s-studenter.se/burmautskottet/wp-content/uploads/2013/05/Burmabanner-150x150.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *