Warning: Declaration of All_in_One_SEO_Pack::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL) should be compatible with All_in_One_SEO_Pack_Module::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL, $post = NULL) in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/burmautskottet/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 12 Nu börjar (allvaret och) det roliga | Socialdemokratiska studentförbundets Burmautskott

Nu börjar (allvaret och) det roliga

Nu har första veckan av undervisning på Advanced Leadership and Management Program (ALMP) passerat, och det i ett högt tempo. Veckans arbete har halva veckan bestått av att repetera några av ämnen som studenterna lärt sig när de gick LMP. Ämnena för repetition var demokrati, interndemokrati, genus, politik och politiska ideologier. Föreläsningarna varvades med diskussioner och övningar vilket vi tror uppskattades av studenterna. Andra halvan av veckan bestod i att gå igenom det nya ämnet ”Active Citizenship”.

10668976_321462368037805_482657614332046765_o

Den här veckans tema är val, vilket känns passande med tanke på valet som precis ägt rum i Sverige. Studenterna hade som helguppgift att skriva en inlämningsuppgift om deras erfarenheter av genomförda val samt deras förhoppningar för det inplanerade valet i Burma 2015. Deras berättelser är en viktig påminnelse om att inte ta vår möjlighet att bestämma vilka som ska styra vårt land för givet. Av den anledningen känns det samtidigt väldigt sorgligt att så många använder denna möjlighet för att rösta fram ett parti som inte delar en av de viktigaste demokratiska principerna, alla människors lika värde. Parallellt med veckans arbete här på SYCB följs nyhetsrapporteringen från Sverige med spänning för att se hur de kommande fyra åren kommer se ut i den svenska politiken.

Förutom valbevakning har vi hunnit med planering av undervisning, filmvisning, inköp av en mixer, smaka nya frukter, öva på att rocka rockring, cykelturer, massagebesök på grund av onda ryggar, och mycket mer. Rutinerna här i huset är väldigt påtagliga och det är lätt att dagarna flyter ihop med varandra. Det är också lätt att glömma bort att man befinner sig omgiven av risfält, bananträd och palmer när den största delen av tiden tillbringas här i huset. Men lite smått har planeringen av potentiella utflykter börjat ta fart. Mer om det kommer med all säkerhet i framtida inlägg.

bild/Kirke

Share on FacebookShare on TwitterShare via emailPin it on Pinteresthttp://www.s-studenter.se/burmautskottet/wp-content/uploads/2014/09/10668976_321462368037805_482657614332046765_o-300x199.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *