Warning: Declaration of All_in_One_SEO_Pack::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL) should be compatible with All_in_One_SEO_Pack_Module::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL, $post = NULL) in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/burmautskottet/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 564 ”How are you?” och The Queens som överlevnadsstrategi | Socialdemokratiska studentförbundets Burmautskott

”How are you?” och The Queens som överlevnadsstrategi

Sakta men säkert börjar vanor och veckoplaneringar flyta på mer vardagligt och vi har kommit lite närmare ett upplägg på vad som funkar och upptäcker vad som funkar mindre bra i vår undervisning. Vi har en unik möjlighet att som 2 lärare på plats att ge studenterna all vår tid, stöd och skräddarsy workshops och föreläsningar. Den senaste tiden har jag och Kirke för det mesta undervisat ihop men nu ska vi satsa mer på att dela upp det för att kunna djupdyka i det ämnen vi delar mellan oss. Känns spännande att sitta på söndagarna och planera in hur nästkommande veckan ska se ut och försöka hitta på nya övningar och perspektiv på de ämnen vi har framför oss.

Att få ta del av studenternas personliga berättelser och upplevelser är väldigt intressant och värdefullt. Vi har bland annat haft den klassiska övning ”the Hot Chair” där studenterna ska ta ställning till olika påståenden. Håller en med påståendet så sitter en kvar på sin plats och om en inte håller med byter en plats. Det har bidragit till livliga diskussioner, informationsutbyte och nya insikter, så väl som för oss som för dem. Övningen har varit välkomnande och studenterna har uttryckt att de tycker det är skönt att verkligen få tänka till och analysera för- och nackdelar kring de olika påstående, som har behandlat ämnen så som rasism, könsroller, politiska strukturer, homosexualitet och mänskliga rättigheter.

Processed with VSCOcam with f2 presetPlanering av undervisning på cafeet och rättvisebutiken ”Borderline”

Något som jag verkligen har uppskattat med veckorna som rullar förbi är våra ”House-meeting” på fredagskvällarna. Då samlas alla i huset, uppdaterar om veckan som gått och vad som händer under helgen och nästkommande vecka. Vi har startat mötet med att ”Checka-in” där varje person berättar utifrån en fråga hur en känner/mår. Jag märker att vi alla i gruppen blir mer personliga och har kunnat dela motgångar och framgångar med varandra. Något som vi saknar lite under resterande dagar av veckan.  Att ställa och få frågan ”How are you?” brukar oftast besvaras med enbart ”Good”, vilket sker per automatik och har inte genererat i så mycket mer än så. Medans att ”Check-in” har öppnat lite fler dörrar och att en delar mer hur en upplever livet i och utanför huset. Pratade om det nu senaste ”House meeting” att vi ska försöka bli mer ärliga, arbeta på hur vi kan ge lite mer av oss själv och värdefull feedback till varandra. Tiden skenar iväg och det kan vara skönt att känna värde i att veta hur vi mår i huset och hur vi kan ta vara på varandra på bästa sätt under vår tid tillsammans. Ska finurla på lite feedback övningar…

Denna vecka kommer vi titta närmare på Burmas konstitution, vilket är ett aktuellt tema då den sätter många kämpar i hjulet för demokratiprocessen i landet och det annalkande valet 2015.

/Elsa

 

P.S. Jag, Kirke och Emelie klarade för övrigt också av vår första hemfärd i mörkret utan att bli angripna av de flera dussin hundarna som cirkulerar runt om vägarna på vägen hem. Pratade länge om olika överlevnadsstrategier men kom fram till att ”Kör ba Kör” var bäst. Vi kryddade det hela med lite ljuv sång till The Queens. Mycket skräckinjagande. Får se om det är lika lätt lurande nästa gång. D.S

 

 

 

 

Share on FacebookShare on TwitterShare via emailPin it on Pinteresthttp://www.s-studenter.se/burmautskottet/wp-content/uploads/2014/09/Borderline-300x225.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *