Warning: Declaration of All_in_One_SEO_Pack::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL) should be compatible with All_in_One_SEO_Pack_Module::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL, $post = NULL) in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/burmautskottet/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 12 Äventyr i bergsdjungeln | Socialdemokratiska studentförbundets Burmautskott

Äventyr i bergsdjungeln

Under den gångna helgen tog jag, Elsa och Emelie ordentligt ledigt genom att lämna Mae Sot från fredagen till söndagen. Tidigare helger har bestått av arbete med veckoplanering men förra veckan såg vi till att få allt färdigt innan helgen. En väldigt skön känsla att vara i fas med arbetet och kunna vara helt ledig med gott samvete.

Resans mål var Umphang som ligger cirka 4-5 timmar bort från Mae Sot om man åker med lokaltrafiken. Umphang är ett väldigt vackert naturområde. Här finns även Thailands största kalkstensvattenfall, Thi Lo Su.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Planen för helgen bestod mest av att vila upp oss, ta en varm dusch och sova i sängar. Väl på plats blev det lite mer äventyrligt än den ursprungliga tanken. Framme i Umphang tog vi i på ett guest house som erbjuder guidade turer i den omgivande naturen. Vi valde att ta en tur på en och en halv dag med övernattning i tält på en campingplats. Turen bestod av fem timmars färd på floden följt av några timmars vandring till campingplatsen. På campingplatsen var vi först fundersamma över varför tälten var uppsatta på betonggolv och under tak. Det är ju inte riktigt så man tänker sig en övernattning på en camping i Sverige. Svaret på den frågan fick vi senare under kvällen när regnet kom…

Andra dagen trodde vi skulle bli en lugn och behaglig dag med en kort promenad till vattenfallet för att efter det åka tillbaka till vårt guest house. Vägen till vattenfallet var faktiskt just denna behagliga promenad, på en stenbelagd väg. Väl framme vid vattenfallet blev promenaden mindre och mindre behaglig. Tillslut bestod den mer av vad som närmast kan kallas för klättring genom vattenfallet för att komma upp till en av de högre platåerna. Elsa och Emelie tog det hela med ro. Mina tankar, däremot, kretsade mest kring mer eller mindre sannolika scenarion där olyckan kan vara framme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÄntligen uppe! Ser jag inte lika glad ut som de andra? Det är eftersom jag vet att  det återstår att ta sig ner.

Så de sköna sängarna byttes ut mot att sova i tält på betongunderlag, de varma duscharna blev istället oavsiktliga lerbad och vilan bestod av trekking i bergsdjungel. Inte riktigt som vi hade tänkt oss, men att röra kropparna kändes välbehövligt. Och väldigt kul hade vi!

Vi kom tillbaka till Mae Sot på söndagen och återupptog undervisningen som vanligt i måndags. Den här veckan pratar vi om federalism, med speciellt fokus på Burma. Studenterna har även en större inlämningsuppgift den här veckan som de får en del av lektionstiden för att arbeta med. Uppgiften består av att skapa ett eget land, där de själva får bestämma bland annat hur det politiska systemet ser ut, vilket valsystem som används, vilka utmaningar landet har och lösningar för dessa. Det ska bli väldigt spännande att se resultatet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag och Elsa på ser på den imponerande naturen under båtfärden.

/Kirke

Share on FacebookShare on TwitterShare via emailPin it on Pinteresthttp://www.s-studenter.se/burmautskottet/wp-content/uploads/2014/10/PA057928-300x200.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *