Warning: Declaration of All_in_One_SEO_Pack::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL) should be compatible with All_in_One_SEO_Pack_Module::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL, $post = NULL) in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/burmautskottet/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 564 Att pussla ihop ett land | Socialdemokratiska studentförbundets Burmautskott

Att pussla ihop ett land

Föregående vecka har studenterna haft i uppgift att skapa ett land helt baserat på deras egen fantasi. Vi hade några kriterier och frågor som vägledning men sedan var det helt fria tyglar att börja pussla. Studenterna skulle presentera områden som redogjorde landets historia, konstitution, partier, styre, mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och framtida utmaningar. Studenterna jobbade två och två och vi lärare agerade handledare. Det var kul att jobba med ett projekt och grupp en längre tid och följa deras tankar, utmaningar och fantasi under processens gång.

Projektet avslutades med en presentation där studenterna skulle övertyga oss åhörare om varför vi skulle besöka just deras land. Vi fick en visuell bild av landet i form av en egen ritad karta och flagga. Det var spännande att se de nya länderna, Ailjar och Greenland presenteras och vi fick genomtänkta historier och förklaringar berättade för oss. Genom övningen kunde eleverna applicera många av de ämnen vi har gått igenom den senaste månaden.

Studenterna blev också varse om komplexiteten kring relationerna mellan de olika beskrivna områdena då vi efteråt bjöd in åhörarna för diskussion och reflektion kring det presenterade landet. Studenterna fick argumentera för sitt land och den valda strukturen, vilket bjöd på många skratt, improvisationer och ”aha” upplevelser.

 

Ailjar

 ”Representanter” från landet Ailjar 

Kan ett land verkligen ha fullständiga mänskliga rättigheter samtidigt som det finns censur av media? Vad innebär hållbar utveckling för städer och hur fungerar kvotering?

Kommunikationen i gruppen har blivit bättre. Vi har fokuserat en hel del på umgås och se till ha tid som grupp även utanför huset.  I veckan var det den Buddistiska högtiden Full Moon Holiday. Vi spenderade morgonen vid ett av Mae Sots tempel där vi tände ljus, deltog i bön och åt gott. Dagen lunkade vidare med att vi alla tog det lugnt och istället för att sitta inne tog vi oss ut på gården framför huset och arbetade lite med händerna för att skapa av det återvunna materialet vi samlat på oss under veckorna. En av studenterna jobbar nu på en väska av de rispåsar som vi snabbt förbrukar i huset. Kvällen avslutades med en fantastisk måltid (90% sötsaker) som intogs ute på gården med tända ljus överallt.

Processed with VSCOcam with f2 presetKommunikations övning

 

Veckans tema är Conflict and Negotiation Resolution och jag har haft en introduktion till Marshall Rosenbergs ”NonViolent Communication”. Spännande verktyg och tankesätt som vi, utöver konflikt teori, fredsförhandlingar och kvinnors deltagande i fredsprocesser,  ska jobba vidare med denna vecka.

 

För den som vill fördjupa sin lite lite i Marshall Rosenbergs teori…

Share on FacebookShare on TwitterShare via emailPin it on Pinteresthttp://www.s-studenter.se/burmautskottet/wp-content/uploads/2014/10/Ailjar-225x300.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *