Warning: Declaration of All_in_One_SEO_Pack::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL) should be compatible with All_in_One_SEO_Pack_Module::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL, $post = NULL) in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/burmautskottet/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 12 En första hälsning från Rangoon, Burma | Socialdemokratiska studentförbundets Burmautskott

En första hälsning från Rangoon, Burma

Mingalarbar!

Jag är 2016 års volontär för S-studenters Burmaprojekt. Mitt uppdrag går ut på att lära ut engelska och presentationsteknik vid SYCB:s (Student and Youth Congress of Burma) utbildningscenter för demokratiaktivister i Rangoon, Burma. SYCB är en paraplyorganisation som samlar elva student -och ungdomsförbund i Burma, varav alla representerar olika etniska grupper. Dess överordnade politiska mål är att Burma (eller Myanmar, som är landets officiella namn) ska utvecklas till en federal demokrati, att den totalitära statscentralism som militärjuntan praktiserat sedan självständigheten ska avvecklas till förmån för demokratiska, autonoma delstater.

Jag är den andra volontärläraren från Burmautskottet som verkar i Burma, då verksamheten tidigare har bedömts för riskfylld att bedriva inuti landet och därför istället har ägt rum i Mae Sot, Thailand. Jag är också den första manliga volontärläraren genom åren. Detta beror på att utbildningsprogrammet tidigare varit kvinnoseparatistiskt, men nu prövar att ha även manliga deltagare.

Deltagarna är i åldrarna 19-27 år. Tio av dem är kvinnor och fem av dem är män. Liksom för burmeser i allmänhet är deras kunskaper i engelska högst begränsade. Detta beror troligen på Burmas gammalmodiga och opedagogiska undervisningssystem, där interaktion och praktiserande av kunskaper inte uppmuntras. Istället bedrivs undervisning traditionellt, med en magister som för monolog vid sin kateder och tysta inaktiva elever sittande vid sina bänkar. De flesta eleverna har således väldigt svårt att uttrycka sig verbalt på engelska och ganska svårt att förstå talad engelska. Initialt kommer vi därför lägga fokus på att öva upp deras engelska uttal och förståelse. Det primära målet är att de ska kunna kommunicera hyggligt på engelska, inte att de ska ha en korrekt stavning eller grammatik.

Det känns hedrande att få vara med och bidra i SYCB:s kamp för ett humant och fritt Burma. Den senaste tidens positiva politiska utveckling i landet visar att den kampen inte är förgäves.

På återhörande,
Otto

YTC

Share on FacebookShare on TwitterShare via emailPin it on Pinteresthttp://www.s-studenter.se/burmautskottet/wp-content/uploads/2016/07/YTC-300x183.jpg