Frida Gunnarsson (Förbundsstyrelsen) Laboremus

Jag heter Frida Gunnarsson och kandiderar till förbundsstyrelseledamot.

Efter att ha varit medlem i S-studenter i ett par år känner jag nu att jag vill fördjupa mitt engagemang och därigenom medverka till att vårt härliga förbund når nya höjder. I rollen som förbundsstyrelseledamot vill jag främst arbeta med två områden: vår organisation och profilfrågor.

Under året har S-studenter genomfört en organisationsutredning som främst fokuserat på att kartlägga och resonera kring nuläget. I styrelsen hoppas jag kunna assistera i att ta frågan vidare genom att etablera en struktur för hur rollfördelning och beslutsmandat för förbund respektive klubbar kan se ut för att S-studenter ska kunna fungera som en enhet, samtidigt som klubbarnas självständighet kan bibehållas.

I dagsläget utgör S-studenter en stark röst i den offentliga debatten i frågor som spänner över många samhällsområden. Vi har även ett tydligt mandat inom rörelsen, S-studenter är kunniga inom frågor som berör högre utbildning. För att bli ännu mer pricksäkra och öka vår förmåga att påverka så skulle jag som ledamot vilja bidra till utarbetandet av en handfull långsiktiga profilfrågor, där högskolepolitik utgör en central del. Jag tror att förbundet kan vinna på att uppfattas som något mer nischade, utan att behöva göra avsteg från att driva andra frågor.

För att kunna driva de frågor jag beskrivit ovan och på bästa sätt bidra till arbetet tar jag med mig de tidigare erfarenheter jag har från Laboremus, klubben jag för närvarande är aktiv i. Jag blev aktiv i Laboremus under 2015 och har sedan dess blivit invald som förstanamn till Uppsala studentkår och är även kommunikationsansvarig i nuvarande styrelse. I studentkåren sitter jag som styrelseledamot och har, utöver det vanliga styrelsearbetet, främst drivit frågor som berört medlemsrekrytering och åtgärder för att förhindra psykisk ohälsa.

Min faster är en stor anledning till att jag engagerade mig politiskt. Hon ägnade större delen av sitt liv åt starta upp och driva en mottagning för personer med beroendeproblematik. Hon var arg på ett Sverige, vars skyddsnät inte alltid fångar upp de personer som behöver det som mest. Jag brinner för ett jämlikt samhälle som lägger extra resurser på att lyfta och finnas där för de som befinner sig i samhällets utkant. I mitt politiska engagemang vill jag ge en röst åt de som sällan får komma till tals.

Jag har studerat vid Uppsala universitet i tre år och tog förra våren min politices kandidatexamen i statskunskap. För närvarande arbetar jag heltid i Stockholm med organisations- och digitaliseringsfrågor inom offentlig sektor.

Sammantaget hoppas jag att min tidigare erfarenhet från Laboremus, min utbildning, mitt arbete och mitt samhällsengagemang gör mig till en attraktiv kandidat till förbundsstyrelseledamot.
Frida Gunnarsson, Laboremus