John Linde (Förbundsstyrelsen) LSSK

Hej!
Jag heter John Linde och kandiderar till förbundsstyrelsen. För tillfället läser jag ekonomi i Lund, jobbar vid sidan av på fackförbundet Vision och är engagerad i LSSK där jag är kassör.

Jag gick med i LSSK 2015 men mitt politiska engagemang började långt tidigare. När jag var 12 följde jag med min bästa vän på ett SSU-möte. Jag var alldeles för ung för att förstå någonting av diskussionerna men engagemanget som fanns i den källarlokalen fick mig att stanna i rörelsen. Så är det fortfarande. När den politiska situationen känns tung så finns det en hel rörelse av pepp och engagemang runt omkring som påminner mig om varför jag gick med från första början, och det är någonting jag vill ta vara på.

S-studenter har en unik möjlighet att påverka idédebatten, både genom vår tillgång till universiteten och högskolorna och genom den stora kunskap som finns inom förbundet. På Lunds universitet, som på så många andra platser, accepteras djupt borgerliga idéer som självklara sanningar. På ekonomlinjen får vi lära oss en verklighetsbeskrivning tagen direkt från Timbro och ska acceptera den som vetenskaplig sanning.

Det är i sådana situationer S-studenter behövs för att visa att det finns andra sätt att se på saker. Liberalismen får inte stå oemotsagd. Det är en kamp som också måste föras internt i en tid när Socialdemokraterna har svårt att slita sig från högerns problemformuleringar. Då måste vi finnas där som en progressiv motpol. I förbundsstyrelsen hoppas jag kunna hjälpa till med engagemanget, peppen och drivandet av en progressiv idédebatt.

I övrigt älskar jag att både rita och baka, men världen är så grym att jag inte kan något av det särskilt bra. Resten av min tid utanför rörelsen ägnar jag åt att läsa ungdomsromaner med fina omslag.
John Linde