Emelie Markianos (förbundsstyrelsen)

Emelie Markianos heter jag och jag kandiderar till förbundsstyrelsen. Jag har fått förtroendet av både min hemmaklubb SHS och GSHF att representera Göteborgs socialdemokratiska studenter för ytterligare ett år. Just nu läser jag min sista termin på ekonomprogrammet vid Göteborgs Universitet.

Mitt första år i förbundsstyrelsen kan sammanfattas som inåtriktad. Tillsammans med John Linde har vi gjort studiematerial om ekonomi med fokus på höstbudgeten och skatter. I min roll som ansvarig för ekonomiska frågor har det varit viktigt för mig att stötta medlemmar och klubbar inför kommande valrörelse faktamässigt med vad som brukar bli ett återkommande ämne -ekonomi. Genom studiematerialet hoppas jag att ekonomi som ämne både blir lättillgängligt och roligt. Utöver studiematerialet har jag suttit adjungerad i SSUs förbundsstyrelse sedan januari 2018.  Jag är stolt över det jobb jag gjort hittills, men inte nöjd. Jag vill fortsätta.

Det har varit ett lärorikt och roligt år präglat av kamratskap och kämpaglöd. Men även frustration. Vi representerar en grupp som inte identifierar sig starkt med vår politik, det kan bara vi ändra på. Vi som lever i studentbubblan, som kommer ihåg hur det är att flytta runt varje halvår, betalar ockerhyra och käkar nudlar sista veckan varje månad. Hur allt detta påverkar studenter psykiskt. Den psykiska ohälsan slår bort människor från masten. Bilden av samhället blir att var och en står för sitt, slutenhet inför varandra och omvärlden. Det kommer att bli ett tufft valår för oss att övertyga studenter, men det är inte omöjligt.

Jag vill fortsätta att veckla ut och utveckla den socialdemokratiska ekonomiska ideologin över valet och in i nästa mandatperiod. Ger kongressen mig förtroendet för ytterligare ett år kommer jag driva på för att vi fortsätter att återerövra de socialdemokratiska värderingarna för en jämlik värld.

Om ni har några frågor är det bara att maila mig på markianos96@gmail.com eller skriva på FB!