Frat Kandemir (förbundsstyrelsen)

Jag heter Frat Kandemir och jag är bosatt i Luleå Kommun.

Vem är jag?

Om man skulle fråga personer som har möt mig i olika sammanhang skulle de förklara mig med tre ord glad, trevlig och omtänksam. Anledningen varför jag blir kallad detta kan bero på min uppväxt. När jag var liten fick jag lära mig att det alltid är viktigt att möta personer med respekt oavsett vart dem kommer ifrån i världen eller i landet. Sedan att vara trevlig och glad faller en människa mer naturligt än att vara arg och elak

Mina tidigare politiska erfarenheter?

Mina tidigare erfarenheter som jag har inom politiken sträcker sig ifrån lokal till nationell politik. Den största erfarenheten som jag har inom politiken är den ungdomspolitiska delen. Både partipolitisk och icke partipolitiskt.  Sedan har jag en stor arbetslivserfarenhet från vården.

Partipolitiska erfarenheter?

Dem partipolitiska erfarenheter som jag har är att jag har varit förtroende vald i bildningsnämnden i Örnsköldsviks Kommun där jag också fick vara ”programansvarig” för elprogrammet i Örnsköldsvik. Mina nuvarande förtroendeuppdrag som jag har inom partiet är att sitta i miljö och byggnadsnämnden i Luleå kommun och som representantskap ledarmöte för Luleå arbetarkommun. Hade likadant förtroendeuppdrag i Örnsköldsviks arbetarkommun.

Vilka politiska områden tycker jag är mest intressanta?

Dem politiska områden som jag tycker är mest intressanta är många men om jag skulle välja ut tre stycken så skulle det vara utbildning, vård och internationell solidaritet.

Anledningen varför jag brinner för dessa frågor är att enligt mig är dessa frågor otroligt viktiga om ett land ska kunna utvecklas.

För utan utbildning så får vi inte en bra morgondag, med anledning att vi kommer sakna kompetenta personer i samhället.

Anledningen varför jag brinner för vården är att jag tycker att vi ska värna om våra medborgare att dem får en bra vård. Och att våra äldre får en vård som dem behöver. Min störta fråga är internationell solidaritet. Där jag tycker att vi som medborgare ska hjälpa våra bröder och systrar som har det sämre runt om i världen. Som det brukar sägas att solidaritet inte är nationell utan internationell.