Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Luwam Ghebremichael (förbundsstyrelsen)

Jag heter Luwam Ghebremichael och kandiderar till förbundsstyrelsen. Min klubb GSHF har nominerat mig till förbundsstyrelsen och jag hoppas även få förtroendet av andra klubbar att sitta som ledamot detta kommande år.

Innan jag gick med i S-studenter var jag aktiv i SSU men har det senaste året varit aktiv i min hemmaklubb GSHF, där jag bland annat sitter i styrelsen. Mitt politiska engagmang börjande dock långt innan jag gick med i S-studenter eller i SSU.

Som äldsta barn av föräldrar som flytt kriget i Eritrea var vår vardag i Göteborg ofrivilligt politisk. Som ung blev jag snabbt medveten om att politik är inget man väljer skall påverka en utan något som påverkar en dagligen vare sig man vill eller inte. Det kan handla om allt från mjölkpriserna på ICA, möjligheterna till en bostad eller ifall man som asylsökande skall få stanna i Sverige. Diskussionerna i min familj och bland mina vänner tenderade ofta att genomsyras av vad som händer i världen och hur det politiska styret kommer att påverka vår vardag och vår framtid.

Det var genom att jag som ung blev medveten om att jag kan påverka utgången av politiska beslut genom mitt engagemang och min röst som jag valde att engagera mig. Jag kände även att som samhällsmedborgare var det min skyldighet att förändra det jag ansåg behövde förändras, inte bara för min skull utan kommande generationer.

Sedan flera år tillbaka har den svenska politiska skalan förändrats och det är av den anledningen jag väljer att ta klivet att kandidera till förbundsstyrelsen. Jag anser att vi som unga socialdemokrater måste organisera oss smartare och i fler frågor försöka påverka partiet att värna om de socialdemokratiska värderingar som vi starkt tror på. Jag vill vara med att leda förbundet till att bli ett mer synligare, kaxigare men mest av allt ett förbund som har mer inflytande på partiet och i den svenska politiken.

Bland mina hjärtefrågor finns rätts-, utbildnings samt migrations politik. Jag drivs för att eliminera orättvisor och jag hoppas innerligt jag får ert förtroende att det kommande året få sitta i S-studenters förbundsstyrelse.

När jag inte pratar politik gillar jag att umgås med nära och kära samt lyssna på musik. Har ni frågor kan ni alltid vända er till mig via mail luwam.gm@hotmail.com eller skriva till på facebook.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *