Ledamot förbundsstyrelse – Lina Olsson

Hej! Jag heter Lina Olsson och jag kandiderar ll S-studenters förbundsstyrelse. Jag är 22 år gammal och studerar just nu litteraturvetenskap vid Lunds Universitet samtdigt som jag arbetar halvtid som kanslist för Socialdemokraterna i Lund.

Jag har varit politiskt engagerad i snart 5 år. Jag gick med eftersom jag insåg att jag tyckte saker, och förstod att det inte går att förändra någonting om man inte organiserar sig. Jag blev kvar eftersom jag i rörelsen hittade verktyg både för att förändra i politiken men också för att organisera fler unga socialister.

Just nu är jag främst aktiv i Lunds Socialdemokra ska Studentklubb, LSSK, men tidigare har jag bland annat suttit i SSU Skånes distriktsstyrelse och varit ordförande för SSU Frihet i Lund. Som nämnt jobbar jag sedan en tid tillbaka för Socialdemokraterna i Lund och sysslar med administration och organisatoriska frågor där.

Jag vill sitta i S-studenters förbundsstyrelse av flera anledningar.

Några av mina hjärtefrågor rör organisation och studier. Jag vill att S-studenter ska vara en inkluderande rörelse som möjliggör engagemang för alla studenter, och som både i sin politik och i sin organisation jobbar aktivt med inkludering, antirasism och feminism.

Jag tror också väldigt mycket på det folkbildande uppdraget som alla grenar i arbetarrörelsen har. Jag vill vara med och utveckla S-studenters studieverksamhet så att vi kan sprida kunskap i vår organisation så a vi bättre kan driva den socialistiska kampen på lokal och nationell nivå.

Något annat som är viktigt för mig är a S-studenter ska fortsätta vara en relevant, radikal och progressiv vänsterröst inom arbetarrörelsen. Jag tror att det är väldigt viktigt att vi alltid är klassmedvetna och har en marxistisk analys av samhället när vi tar fram vår politk. Vi ska inte försvinna in i den grå massan nu när partiet börjar röra sig allt mer mot mitten. Vi måste fortsätta röra oss, och ta partiet med oss, till vänster.

Det tror jag att vi gör genom a vara en inkluderande organisation, bedriva studier för att skola våra medlemmar och föra en politik som präglas av klassmedveten feminism och socialism. Det tror jag att jag kan bidra med om jag blir invald i förbundsstyrelsen.