Ledamot förbundsstyrelsen – Elfva Barrio

Elfva Barrio heter jag och jag skriver för närvarande min kandidatuppsats i statsvetenskap vid Lunds universitet.

För lite mer än ett år sedan blev jag meddragen till ett medlemsmöte i LSSK:s sunkiga källarlokal. Klubben, och senare förbundet i sin helhet, fångade mitt röda hjärta snabbt och starkt. Under det senaste året har jag fått LSSK:s medlemmars förtroende som styrelseledamot och, i dag, är jag klubbens vice ordförande.

Den kampen vi driver, kamrater, är viktig och väcker hopp. Däremot anser jag att just högskolepolitiken, ironiskt nog, bör drivas mer och starkare runtom i landet. Som född och uppvuxen i Spanien, där högre studier kostar pengar, både i form av höga terminsavgifter och ett icke-existerande studiemedel, ser jag högskolepolitik som en ytterst viktig del av den socialistiska kampen. I ett välfärdsland som Sverige, där alla ska ha samma materiella tillgångar till högre studier, blir andra aspekter av klassamhället alltmer tydliga. Detta bör vi, som studentförbund, fortsätta synliggöra och arbeta emot. Det är därför jag kandiderar till S-studenters förbundsstyrelse. Jag vill, dessutom, ge tillbaka av det engagemanget som förbundet väckt i mig.

I de flesta fall ser jag min icke-bakgrund inom SSU som en nackdel – jag saknar många gånger samma bildning som många andra om exempelvis arbetarrörelsens historia.  Däremot tror jag att det också kan vara en fördel på så vis att nya röster också är viktiga för att utveckla vår kära rörelse och vår kamp.

Vidare ser jag vårt förbund som ett fundamentalt verktyg för att driva en sund socialdemokrati. Våra, ibland, radikala ståndpunkter i vissa frågor är viktiga för den demokratiska utvecklingen och, inte minst, för att skapa motivation för att fortsätta kämpa för det samhället vi anser vara bäst. Upp till kamp, kamrater!

Tveka inte att kontakta mig om ni undrar något,

Elfva Barrio