Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Libertas redaktion – John Mogren Olsson

Jag heter John Mogren Olsson, är 24 år och kandiderar till ledamot för Libertas redaktion. Tidigare har jag gått en tvåårig journalistutbildning på Strömbäcks folkhögskola, numera studerar jag till civilingenjör med inriktning energi och miljö på KTH. Jag är aktiv i SSK, och har varit medlem i redaktionen under det gångna året.
När jag förra året sökte till Libertas redaktion skrev jag att jag ville syna den hänsynslösa meritokratiska ideologi som bär upp dagens klassamhälle i sömmarna. Den har skapat ett råare samhällsklimat där var och en i allt större grad får skylla sig själv, för arbetslöshet, låga pensioner, och andra misslyckanden som egentligen är samhällets ansvar. Detta perspektiv har funnits i bakgrunden av allt jag skrivit, men jag skulle vilja fokusera ännu mer på det i framtiden.
Jag har även försökt att skildra de problem socialdemokratin står inför, och ifrågasatt bristen på ideologisk vilja och mål hos vår partiledning. Jag tror att socialdemokratin befinner sig i en brytpunkt, och att vi nu har en möjlighet att bryta oss ur vår nyliberala tvångströja, och återuppväcka vår slumrande folkrörelse. Men för att göra det måste socialdemokratin bli mer oppositionell, mot samhällets orättvisor, oavsett vilka som sitter i regeringen.
Men kritik räcker inte. Jag vill skriva mer om hur vi bygger ett bättre, mer hållbart samhälle. Jag har engagerat mig i socialdemokratin av samma anledning som jag går min utbildning. Jag vill göra vad jag kan för att bidra till kampen mot de två största utmaningarna vårt samhälle står inför: De ökande klyftorna, och klimatkrisen. Trots det har jag inte skrivit om klimatpolitik under det gångna året.

Om jag får ett fortsatt förtroende kommer jag att råda bot på det. Jag vill skriva om hur hållbarhet kräver ett mer jämlikt samhälle, om vad som står i vägen för omställningen, och hur vi tillsammans kan ta oss an systemfelen i vår ekonomi, och skapa ett samhälle för oss alla, inte bara några få.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *