Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Libertas redaktion – Peter Ryberg

Mitt namn är Peter Ryberg och jag är en socialdemokrat på 27 vintrar som är nominerad till Libertas redaktion.
Det var under en utbytestermin i Maastricht för några år sedan, när jag läste nationalekonomi, som jag slutligen bestämde mig för att ta steget in i politiken. I en av kurserna jag läste fick vi möjligheten att besöka den Europeiska centralbanken; tanken var att vi studenter skulle hålla kortare tal inför ett par av bankens ekonomer, beträffande den ekonomiska politiken som de förde. Och där var vi, högst upp i skyskrapan, sittande runt bordet där avgörande sammanträden gång på gång ägt rum. När det blev min tur tog jag tillfället i akt att i god ton peka på hur banken gynnat unionens finansiella elit på bekostnad av dess folk. Jag skrädde emellertid inte orden.
Svart på vitt pekade jag på hur klyftorna ökat samtidigt som banken lekt kasino.
Hur människor bildligt talat slungats ut i fattigdom samtidigt som aktieägare stoppat sina fickor fulla.
Hur den finansiella marknaden överordnats medmänsklighet.
Mitt anförande gick föga förvånande inte hem hos bankens ekonomer. Under vår inofficiella omröstning efter samtliga anföranden om vilken riktning banken skulle ta räknades min röst ej in. Det slutade däremot inte där. Sedan dess var politik inte bara ett intresse för mig. Jag ville bli en del av det, att få vara med i något större och så frön till förändring. I fyra år har jag nu varit med i partiet och ser framför mig många fler.
Om dagarna läser jag såväl matematik som pedagogik, och när jag inte gör det finner man mig antingen med en bok eller knappande på ett tangentbord (eller en Woodstock skrivmaskin om känslan infaller). Jag kandiderar till Libertas redaktion med förhoppningen om att kunna bistå socialdemokratin i den dust som förs med skrift, för pennan är som bekant mäktigare än svärdet.
Vänliga hälsningar,
Peter
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *