Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Libertas redaktör – Simon Andersson

Kandidatpresentation – Libertas redaktör

Mitt namn är Simon Andersson, jag är 23 år och bor i Härnösand. Jag har tackat ja till att bli nominerad till redaktör för Tidskriften Libertas.

Jag har varit matematiklärare, museiguide, receptionist och statsvetarstudent. Jag har också varit ordförande, vice ordförande, kassör, ledamot, valberedare och revisor i en rad olika organisationer inom arbetarrörelsen.

Mitt engagemang sträcker sig tillbaka till 2010 när jag bestämde mig för att gå med i SSU. 2013 blev jag också medlem i S-studenter. Jag satt i redaktionen för Libertas 2014-2017 och var under den tiden med och skrev texter, anordnade föreläsningar, deltog på reportageresor m.m.

För mig har Libertas varit ett utrymme för fritt tänkande och utbyte av idéer på ett sätt som många andra organisationsformer i arbetarrörelsen misslyckas med. I Libertas har nya idéer och sätt att utföra saker uppmuntrats. Det är viktigt att ta vara på.

Som redaktör skulle jag fokusera på några viktiga saker för framtiden. För det första; tillgängligheten. Tidskriften finns till för alla medlemmar i S-studenter och alla som upplever att de har något att säga bör få utrymme och möjligheter att kunna göra det genom Libertas. Därför måste fler få höra om möjligheten att skriva i nättidningen eller skicka in ett bidrag till antologin. Som redaktör skulle jag också vara beredd att besöka klubbar och berätta om Libertas. Tyvärr tenderar många att inte våga skriva eftersom de verkar tro att det ställs särskilda krav för att få bidra. Detta behöver vi arbeta mer med. En relevant tidskrift behöver ligga nära medlemmarnas hjärta och inte kännas främmande.

Det andra viktiga området vi behöver arbeta vidare med är formatet. Här har de tidigare redaktörerna gjort ett ypperligt arbete med att ta in visuella inslag som serier och teckningar, mer attraktiva omslag för antologierna och högre närvaro på sociala medier. Vi kan fortsätta ta in nya aktörer som kan hjälpa till med en god formgivning och det bör också utredas om hemsidan kan piffas upp från nuvarande WordPress-liknande format. En estetiskt tilltalande tidskrift visar att vi är seriösa och betydelsefulla i den socialdemokratiska idédebatten.

Slutligen behöver vi lyfta fram samhällskritiken och låta idédebatten vara fri och utan pekpinnar. Vi är idag i ett helt annat läge i Sverige med en borgerlig maktordning som sju av åtta riksdagspartier ställer sig bakom. Socialdemokraterna har ingått i en överenskommelse som inte föregicks av en enda partikongress eller intern diskussion. Medlemsinflytandet i detta historiska paradigm har varit så gott som obefintligt. Jag tror vi i S-studenter måste erkänna detta och uppmuntra till en idédebatt som förmår att problematisera borgerligheten i alla dess former.

Jag hoppas att jag får förtroendet av kongressen att leda detta arbete och står till förfogande om det finns frågor.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *