Ledamot förbundsstyrelsen – Albert Ohlin

Jag kandiderar till S-studenters förbundsstyrelse. Jag gör det för att jag vill vara med och utveckla det socialdemokratiska studentförbundet och för att jag vill arbeta med att skapa en starkare koppling mellan socialdemokratin och Sveriges studenter. Jag tror att socialdemokratiska idéer har en stor potential i stora studentgrupper och jag tror att S-studenter är unikt placerade att nå ut till dessa grupper.

Jag studerar för närvarande första året på masterprogrammet i nationalekonomi i Lund, där jag sedan i höstas sitter i styrelsen för LSSK. Jag har sedan tidigare en examen i statsvetenskap från University of Glasgow. Jag bodde i Skottland 2013-2017 och fick där uppleva självständighetsomröstningen, två parlamentsval, två lokalval och Brexitomröstningen. Det var en formativ upplevelse, som gav mig en övertygelse om vikten av en stark vänster för att hålla undan populism och främlingsfientlighet. Mellan Glasgow och Lund arbetade jag som valkretsombudsman för Socialdemokraterna i Västernorrland under valåret 2018.

Utöver studierna i Lund och engagemanget i LSSK har jag det senaste året också suttit i nationella studentstyrelsen för först Jusek och sedan årsskiftet i nybildade AKAVIA. Med ett särskilt intresse för arbetsmarknadsfrågor och högskolepolitik har det varit en bra erfarenhet för att arbeta med dessa frågor kopplade till SACO-förbundet.

Som sagt, kandiderar jag till S-studenters förbundsstyrelse för att jag ser en stor potential för förbundet att växa inom delar av svensk högskola och jag hade gärna varit delaktig i det arbetet.

Tack!