Ledamot förbundsstyrelsen / Libertas redaktion – Alva Cedergren

På Laboremus årsmöte fick jag ta emot klubbens nominering till S-studenters förbundsstyrelse. 2017 träffade jag på S-studenter på campus och Laboremus blev min första riktiga relation till socialdemokratin. Vi sossar står på vänsterns frontlinje. Vi är de som möter väljare där de står och ansvarar för att grupperna som har det sämst ska få det så bra som möjligt, i ett politiskt klimat där det är allt annat än enkelt att få igenom socialistisk politik. 

Sedan jag gick med i Laboremus har jag ansvarat för kårpartiet, varit ordförande, vice ordförande och åkt på kongresser. Nu vore det kul att få representera klubben i förbundsstyrelsen. Jag tänker att jag skulle kunna bidra med kunskapen från kåren, fortsätta S-studenters påverkansarbete för att förbättra studenters villkor och stoppa den sociala snedrekryteringen till högskolan. Själv läser jag medievetenskap vid Uppsala universitet, tidigare har jag läst praktisk filosofi. Som mitt utbildningsval antyder tycker jag det är intressant att jobba med hur vi når ut och uppfattas.

Min viktigaste fråga just nu är att socialdemokratin trovärdigt ska lyckas möta våra kärnväljares verklighet med tydlig, materiell politik med syfte att göra folks vardag enklare och bättre. Jag hoppas vi nyktert ska kunna ta till oss väljarnas upplevelser och omvandla dessa till radikal socialdemokratisk politik.

Här är en text som Alva skrivit:

Stoppa #hotgirlsforbernie eller dö ut