Ledamot förbundsstyrelsen – Loke Hagberg

Mitt namn är Loke Hagberg och jag kandiderar till ledamot i S-studenters förbundsstyrelse. Min fantastiska klubb STEK har givit mig det fina förtroendet att kandidera till denna position, vilket jag tänker förvalta på bästa sätt. Förutom mitt politiska engagemang som finns i alla delar av mitt liv så läser jag statsvetenskap och nationalekonomi på Stockholms universitet, samt Maskinteknik på KTH. Engagemanget började i tidig ålder, jag gick med i SSU och S för några år sedan och upptäckte S-studenter. S-studenter är en fantastisk organisation som kämpar för ett hållbarare samhälle på alla plan, samt arbetet med studentlivet – som är bland de viktigaste åren i människors liv, tillgång till detta och att det ska vara jämlikt och bra för alla elever är så viktigt. Att bilda folket har alltid varit viktigt för arbetarrörelsen, men även hur varje människa ska ha makt över sitt eget liv, att ha ett arbete, en bostad och ett socialt centrum som är givande och mångfaldigt. 

Förbundet bör på bästa sätt ta tillvara på akademiska erfarenheter studenter har, att dela med sig av kunskapen till varandra – men även till arbetare över lag. Med begränsade resurser gäller det att prioritera ansvarsfullt vilket S-studenter redan lyckas bra med. Det är viktigt att vi visar att socialdemokratin är stark och att vi ger ett tydligt alternativ till de fallerande modeller som annars föreslås. 

Min vision om socialdemokratin är att skapa en rörelse i mångfald i tal och idéer där vi gemensamt organiserar oss och reformerar samhället till det bättre, med staten som arbetares verktyg och inte kapitalets. S-studenter behöver hävda sin roll i medierna, motverka den skenande ojämlikheten och ha ett hållbarhetsperspektiv i allt vi gör. Högervågorna i världen är oroande, men det bästa vi kan göra är att kämpa emot, och till slut kommer vi att lyckas. Vi ska vara ett starkt och trovärdigt alternativ till den nyliberala smörja som folket annars måste äta upp. Jag kan bidra med diverse organisationserfarenhet, handlingskraft, ansvarsfulla prioriteringar samt många nya idéer. 

Tillsammans med vår kunskap och våra många idéer för reformer så kan vi, så ska vi, bilda folket och bygga landet! 

Jag hoppas innerligt jag får ert förtroende att de kommande året få sitta i S-studenters förbundsstyrelse. Har ni frågor kan ni alltid vända er till mig via mail loke_hagberg@hotmail.com eller skriva till mig på Facebook.