Ledamot förbundsstyrelsen – Lotten Hammar

Jag kandiderar till ledamot i förbundsstyrelsen för en andra period. Under det gångna året har jag varit socialpolitiskt ansvarig i förbundsstyrelsen. Det har varit både roligt och utvecklande. Jag har fått möjlighet att skriva debattartiklar för att bidra till den politiska opinionsbildningen för S-studenters frågor, fått utforma kampanjer och bidra med organisatorisk och politisk utveckling på möten och i planering av verksamhet. Under ett år där de första mötena till stor del handlat om att komma in i uppdraget och lära känna varandra har jag dock inte hunnit med allt jag vill göra. Därför kandiderar jag för ett andra år i förbundsstyrelsen då jag tror att jag kan bidra med kontinuitet och erfarenhet och fortsätta att driva på S-studenters politiska och organisatoriska utveckling.

Som utmaningar framåt för S-studenter ser jag att vi har ett stort ansvar att växa i medlemsantal och finnas i hela landet. Politiskt behöver vi bli än bättre på att synas utåt och göra oss relevanta i samhällsdebatten. I ett samhällsklimat där våra värderingar utmanas av en växande högerextrem och konservativ rörelse blir S-studenters roll än viktigare, den unga socialdemokratin behövs kanske mer än någonsin. Vi behöver förhålla oss såväl internt som externt på ett sätt som ger resultatet mer progressiv socialdemokrati och inte mindre. 

Min hemklubb är SSK och på vardagarna befinner jag mig på Stockholms universitet där jag pluggar personal- arbete- och organisationsprogrammet. När jag inte pluggar jobbar jag extra som barnskötare på en förskola, är engagerad hammarbysupporter och såklart lägger jag en stor del av min tid på att gå på politiska möten. Förutom uppdraget i S-studenter sitter jag i Socialnämnden i Stockholm och har en lång bakgrund av olika uppdrag i SSU.