Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Ledamot förbundsstyrelsen – Adonay Kidane

Kamrat!

Mitt namn är Adonay E. Kidane, jag är 21 år gammal och studerar för närvarande mitt tredje år vid läkarprogrammet i Lund. Efter överväganden har jag sent omsider bestämt mig att kandidera till styrelsen för det förbund som kommit att bli avgörande för mitt partipolitiska engagemang. Jag gör det för att socialdemokratin är i behov av en verklighetsbeskrivning som folk kan känna igen sig i. Arbetarrörelsen måste vara relevant för dem som vår politik betyder mest för. 

Mina visioner för förbundet står på två ben. För det första skall S-studenter fortsatt vara ett självklart forum för politisk idéutveckling. Konsolidering av kunskap och möjlighet till fördjupning är måhända vårt studentförbunds främsta uppgift. Vi unga socialdemokrater bör använda våra formativa studentår till utveckling i flera politiska dimensioner, såväl intellektuella som hantverksmässiga. Här kan förbundet bli ännu vassare i att bistå klubbarna i enlighet med ovan. Tiden som studieledare för LSSK har i det hänseendet varit oerhört lärorik. Där har jag lärt mig vikten av att värna medlemmars önskemål samt att nyttja etablerade relationer och samarbeten.  

För det andra bör förbundet ta kliv vad anbelangar synlighet i den offentliga debatten. Förbundet har arbetat framgångsrikt med att öka sitt mediala utrymme, och det är viktigt att hålla fast den linjen. Dels för att synliggöra våra genomarbetade politiska förslag, dels för att vinna förtroende och inflytande gentemot partiet. Vår utgångspunkt är för den saken är god – vi är för bövelen ett studentförbund till Sveriges största parti!

Mot bakgrund av min tämligen brokiga erfarenhet spänner sig mina intressen över ett brett fält av sakfrågor. Jag kommer ursprungligen från Stockholms södra förorter och har där lett det nationellt uppmärksammade och prisade demokratiprojektet 127:s röster räknas. Projektet syftade till att höja valdeltagandet i socioekonomiskt utsatta områden. Jag har bland annat arbetat som undersköterska på seniorboenden, notarie på advokatfirma och modererat ett flertal paneler och debatter.

Politiken mår bra av att inkludera människor med olika erfarenheter och bakgrund. Det är många som känner ett underskott av representation i frågor som rör dem själva. När vi utformar politiska förslag bör vi anlägga ett demokratiperspektiv som tangerar just detta – hur påverkas människor i områden där misstron växer och där förtroendet dalar? Deras perspektiv bör vi alltid bära med oss.


Med hopp om Ditt förtroende! 

Adonay E. Kidane

Hjärtefrågor: Demokrati, utrikespolitik, socioekonomiska frågor, brottsprevention

Specialämne: Hälso-och sjukvård

Utbildning: Läkarprogrammet

Klubbtillhörighet: Lund, styrelseledamot (studieledare)

Hemort: Bredäng

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *