Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Ledamot förbundsstyrelsen – Sandra Sangwan

Jag heter Sandra Sangwan och jag kandiderar till S-studenters förbundsstyrelse. Jag är 27 år gammal, kommer från ljuvliga Trollhättan men bor numera i Uppsala där jag läser ämneslärarprogrammet i religion och samhällskunskap. Mitt politiska intresse växte fram som väldigt ung efter att ha bott i Indien. Där blev det tydligt för mig hur skört ett samhälle blir utan en stark välfärd. Jag fick också uppleva de otroligt påtagliga klasskillnaderna. Hur några få procent kunde äga så mycket medan så många knappt hade någonting alls. Sen kom valet 2006, Göran Persson var min idol och SSU besökte min skola. Kampanjen de hade just då hette Romeo och Julia och skildrade hur samhället skulle se ut ifall vi inte gemensamt ägde för vår välfärd, jag var frälst. Det dröjde dock till hösten 2008 till jag blev aktiv och har varit det sen dess. I SSU har jag haft diverse uppdrag på klubb och distriktsnivå.

När jag började plugga hösten 2015 blev det naturligt att engagera sig i S-studenter. Jag har i S-studenter fått möjlighet att åka till Bryssel, sitta i presidium och hjälpa till med de senaste fyra förbundskongresserna, suttit i klubbstyrelser och kampanjat på olika högskolor/universitet. Sedan hösten förra året sitter jag i kursledningen för Wigforssakademin som S-studenter har hand om tillsammans med ABF, LO och Tankesmedjan Tiden. Jag har arbetat som Distriktsombudsman under året 2018-2019 och under denna period försökte jag arbeta mycket med S-studenter. Jag har genom ett mångårigt engagemang i SSU, partiet och S-studenter fått värdefulla lärdomar och erfarenheter.

Under min tid som student har jag förutom i politiken även engagerat mig på nation och inom min sektion. På nation har jag drivit en pubverksamhet där jag också varit chef. I sektionen för lärarstudenter var jag under ett år  ”General” vilket innebär att man anordnar hela vår och höst mottagningen för samtliga nya studenter. Det är ett maskineri på cirka 600 studenter som vi fyra ansvariga hade hand om. Förutom detta var jag också med i ett jämlikhetsutskott där vi utformade en handlingsplan för alla nationer i Uppsala efter Me Too. Dessa erfarenheter har verkligen gett mig en stor inblick i studentlivets olika delar.

Även om svensk socialdemokrati har vind i seglet nu pga vi är bäst när de kommer till krishantering så behöver vi lära oss av det som sker nu. Vi hade varit mycket mer beredda om vår gemensamma välfärd inte hade urholkats de senaste decennierna. När jag jobbar extra som lärarvikarie eller vårdbiträde hör jag mina kollegor berätta om hur nedskärningarna har slagit hårt mot just dem. Jag märker också hur det påverkar patienterna och även mina elever. Ingen skattesänkning kommer ge mig fler kollegor eller bättre arbetsvillkor, quick maths. Vi behöver få vanliga människors förtroende tillbaka. Vi behöver vara mer offensiva. Där fyller vi unga, med studentrörelsen i spetsen en viktig roll. Vi ska våga lyfta kritik även när det blir obekvämt.

Studentrörelser över hela världen har genom historien varit betydelsefulla. Jag tvivlar inte på att det finns en glöd inom många studenter även idag. Vi behöver bli bättre på att fånga upp den glöden. Värva fler och mer brett. Vi märker också att studenter gärna engagerar sig, dock inte i partipolitiska organisationer. Detta behöver förändras. Vi behöver kunna ge fler studenter möjligheten att kanalisera deras frustration till att bli politisk förändring.

Jag vill kandidera till S-studenters förbundsstyrelse för att vara med och utveckla det här förbundet. Jag brinner för studier och hade varit en ära att få vara med och forma dem. För att vara aktuella behöver förbundet även satsa på sin externa kommunikation. Det är något jag fått jobba med inom nationslivet men också under flertalet valrörelser och som ombudsman. Jag skulle tycka det var utmanande och kul att få vara med och ta fram nya kommunikativa strategier. Då jag fortfarande studerar heltid är studentfrågor oerhört färska och aktuella för mig. Exempelvis är psykisk ohälsa bland mina kursare, bostadsbrist, få lärarledda timmar, lågt CSN, kvaliteten på utbildning och VFU bara några av våra bekymmer. Här behöver vi som studentförbund ta ett ansvar och jag vill vara en del av det arbetet och jag vet att vi har stor potential.

Känns som jag kan skriva på hur länge som helst. Men om ni undrar något är de bara är att slänga iväg ett dm till min instagram där jag heter @cocabula.

Tack!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *