Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Ledamot i förbundsstyrelsen – Agna Beslija

Hallå! Mitt namn är Agna Beslija och jag kandiderar till S-studenters förbundsstyrelse.

S-studenter fann jag liksom när de flesta andra fann det. När jag påbörjade min högskoleutbildning var det stort för mig. Att komma från en familj som har mött krig, förtryck, rasism och helt ojämlika förutsättningar att skapa sig ett nytt liv i Sverige innebar det, och innebär fortfarande, höga trösklar att kunna ta del av samhällets frukter på lika villkor.

Det var någonting såg låg undermedvetet under hela min uppväxt. Att komma från ett arbetarklassområde i en småstad med trångboddhet, hög arbetslöshet och en låg närvaro från det offentliga formade det min och många av mina kompisars identitet. Vi är inte som alla andra och vi kommer aldrig att delta i samhällsbygget på ett jämlikt sätt. Min högskoleexamen blir således inte endast en rad på mitt CV som ökar mina chanser att få ett jobb. Min examen är ett bevis på att om rätt förutsättningar ges kan alla oavsett bakgrund frigöra sina egna liv och ägna oss åt det som skapar frihet.

Vägen dit är en kamp. Och den naturligt efterföljande meningen hade kunnat vara att arbetarrörelsen är ett självklart val. Men det är den inte. Arbetarrörelsen var inte ett självklart val för mig för nästan 7,5 år sedan. Tilltron för politiken sviktar när man har sett ojämlikhetens fula tryne. Vi är i en fas av ett allt mer protektionistiskt och populistiskt förhållningssätt mellan människor, mellan människor och politiken, och i själva politiken.

S-studenter har varit den organisation som politiskt har varit mig närmast om hjärtat. Vi är den organisation som i många delar driver en solklar offensiv mot borgerligheten och den reformpolitiska agendan hårdast. Idag ser vi med anledning av protektionismen en stagnering för den internationella solidariteten, och den säkerhetspolitiska debattens uppsving. Det är frågor som på nästan varenda plattform domineras av borgarna och är någonting vi i S-studenter borde stå längst fram i frontlinjen på.

Med anledning av detta kommer mitt fokus, om jag får förtroendet, att ligga på en hållbar och långsiktig medlemsvärvarstrategi och att vi driver på den socialdemokratiska internationella solidariteten och säkerhetspolitiska debatten.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *