Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Libertas redaktion – Moa Wikén

Jag heter Moa Wikén, jag är 27 år och jag kandiderar till Libertas redaktion. Jag har under året suttit som miljöpolitisk talesperson för S-studenters förbundsstyrelse och har varit aktiv i S-studenter Kristianstad och Laboremus under mina år i förbundet. Jag har läst till civilingenjör i miljö- och vattenteknik vid Uppsala universitet och SLU och arbetar idag som utredningsingenjör hos Stockholm Vatten och Avfall.

Jag kandiderar för att jag tror att det behövs ett forum inom arbetarrörelsen där vi vågar tänka fritt, tänka större, där vi har modet att diskutera det samhälle vi vill uppnå tillsammans utan partiprogrammets ok över våra axlar.

Jag ser uppdraget i Libertas redaktion, utöver att bidra med texter till tidsskriften, som att vara en ambassadör för tidsskiften och framförallt att ta ansvar för att det finns en levande interndebatt inom förbundet. Jag tror att en av mina största uppgifter som redaktionsmedlem kommer vara att arbeta för att tillgängliggöra tidsskriften för våra medlemmar så att den som vill bidra med sina texter också vågar göra det. Jag tror att man som redaktionsmedlem har en folkbildande uppgift för att uppmuntra skrivande och ge verktyg. Samtidigt vet jag att det redan finns en oerhörd kompetens och kunskap inom förbundet inom både sakfrågor och skrivande. Min vision för Libertas är både att den ska fungera som en plantskola för skribenter inom förbundet, men också producera högkvalitativa och djärva texter som påverkar inte bara interndebatten i förbundet, utan också inom hela socialdemokratin. Jag vill att Stefan Löfven i samtal med sina kollegor ska säga “Har ni läst den här artikeln i Libertas? Vad tänker ni om det?”.

Det finns en kraft i skrivande, och Libertas största värde är att ge röst åt idéer för förändring. Jag tänker mig att det kommer vara som i Doktor Kosmos låt Vill ni ha det som i Sovjet eller vaddå? där de säger att “Vår revolution kommer inte att höras som granatexplotioner, vår revolution kommer att höras som tusen små dunsar mot din hallmatta”. Men istället för fönsterkuvert, är det artiklar, essäer, dikter och debattinlägg om friheten och socialismen som dunsar från Socialdemokraternas studentrörelse. Det är vi.

Här är en text som Moa skrivit:

“Men han är väl snäll mot dig
?”

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *