Sammanfattning av valberedningsprocessen 2021

24 september: Nomineringsstopp till S-studenters förbundsstyrelse, Libertas redaktion samt övriga förtroendeuppdrag

29 september: Deadline att lämna kandidattext för nominerade till förbundsstyrelsen (obligatoriskt)
Deadline att lämna in textprov för kandidater till Libertas redaktion (obligatoriskt)

16-17 oktober: Hearing av presidiekandidater samt Libertas redaktör

17-29 oktober: Möjlighet att inkomma med stödnomineringar

4 november: Valberedningen kommer att meddela sitt förslag till förbundsstyrelse och redaktion senast 4 veckor innan kongressen

3-5 december: kongress

 

Vilka ska väljas?

Årets kongress för S-studenter hålls 3-5 december 2021. Under kongressen ska följande stadgeenliga val göras och går att nominera till: 

  • Förbundsordförande, 2 år
  • Vice förbundsordförande, 1 år
  • 6-10 förbundsstyrelseledamöter, 1 år
  • Verksamhetsrevisorer (Två ordinarie och två ersättare), 1 år
  • Libertas redaktör, 1 år
  • 2-6 ledamöter i Libertas redaktion, 1 år

Valberedningens arbete 

Valberedningen kommer arbeta kontinuerligt fram till kongressen och ni är varmt välkomna att ställa era frågor till oss som är era kontaktpersoner. Ni kommer också att få mer information under arbetets gång via till exempel informationsmejl och facebookgruppen Aktiv i s-studenter.

Valberedningen arbetar utifrån S-studenters kongressantagna stadgar samt policyn för valberedningens arbete som antagits av kongressen 2020. Vi strävar efter öppenhet och delaktighet i processen. Vårt mål är att lägga fram ett förslag som vinner ett brett stöd på kongressen och som speglar hela vårt förbund. S-studenters förbundsstyrelse och Libertas redaktion ska vara jämställda, präglas av mångfald och representera hela vårt förbund geografiskt.

 

Nominering 

För att vi i valberedningen ska kunna lämna ett så bra förslag till styrelse och redaktion som möjligt inför kongressen är det viktigt att vi får in nomineringar från alla våra klubbar runtom i landet.

Nominering antas och skickas till valberedningen antingen av en hel förening eller av en enskild medlem. Alla nomineringar måste ha skickats till valberedningen senast den 24 september för att valberedningen ska ha möjlighet att hantera alla kandidater. Kandidater till styrelsen ska dessutom skicka in en kandidatpresentation till valberedningen och kandidater till Libertas redaktion lämnar in textprov till valberedningen.

Kandidattexter och textprov skickas till: valberedningsstudenter@gmail.com 

 

Stödnomininering

För att valberedningen ska kunna bilda sig en uppfattning om kongressens inställning till kandidaterna kan föreningarna anta stödnomineringar. Stödnomineringar kan skickas in först efter hearingen av kandidater till förbundsordförande, vice-ordförande och Libertas redaktör.

Skillnaden mellan stödnominering och nominering är att en nominering sker av den klubb kandidaten tillhör. En nominering är alltså klubbarnas sätt att säga ”vi har en kandidat till detta uppdraget!” Stödnomineringarna är sättet för alla andra klubbar, som inte nominerat någon kandidat, att visa stöd för den eller de kandidater de föredrar. Stödnomineringar tas emot 17-29 oktober, efter den nationella hearing som äger rum 16 oktober.

Hearing

Vid hearing kommer valberedningen intervjua kandidater till uppdragen som förbundsordförande, vice ordförande och Libertas redaktör som alla medlemmar kommer ha möjlighet att delta i digitalt. Övriga kandidater har enskilda intervjuer med representanter i valberedningen. Hearingen kommer hållas den 16 oktober 2021 och kommer att tillgängliggöras via S-studenters valberednings facebooksida och förbundets facebookkanaler.

Valberedningen består av:

  • Alicia Dickner, sammankallande
  • tel: 0722062177
  • e-post: aecdickner@gmail.com 
  • August Magnusson
  • Bagher Broman
  • Elvira Andersson
  • John Linder
  • Lina Olsson
  • Mathilda Elfgren Schwartz

Kontakta oss via valberedningsstudenter@gmail.com samt via S-studenters valberedning på Facebook.