Ledamot i förbundsstyrelsen – Lara Badinson

Hej vänner!

 

Lara Badinson heter jag och är 23 år gammal. För tillfället studerar jag internationella relationer på Stockholms Universitet och har nyligen avslutat min kandidat i Mellanöstern- och Nordafrikastudier. Varit medlem i SSK sedan året jag började studera 2017 och sitter sedan 2021 som styrelseledamot i SSK. Detta år har jag bestämt mig för att kandidera till S-studenters förbundsstyrelse, med hopp om ert förtroende.

I mitt politiska engagemang har mitt fokus alltid legat på internationell politik- och solidaritet men även jämställdhetsfrågor. Jämställdhetsfrågorna kan handla om både externa reformer som vi vill se i ett jämlikt samhälle, men även internt, hur vi arbetar med representationsfrågan och jämställdhet i vår organisation. Jag tänker börja med internationell politik. Vi alla vet att samarbete länder emellan är en grogrund för fred. Genom att fortsätta våra goda relationer med S-studenters systerorganisationer runt omkring i världen bidrar vår organisation till en bättre värld. Jag har haft förmånen att ta del av detta arbete och kan inte nog betona vikten av att det stärks och utvecklas. Jag tror starkt på utbyte av idéer och kunskap och att vi kan lära oss av varandra. Utöver detta handlar det givetvis om att vara en drivkraft för den internationella solidariteten. Jag har alltid beundrat S-studenters engagemang i exempelvis Burma-frågan. När vi lever i en värld som blir allt mer protektionistisk och bevittnar stater som drar sig ur internationella samarbeten som är avgörande för gemensamma problem som exempelvis sociala frågor, miljöfrågor och fredsbevarande, borde alla varningsklockor ringa. Jag tror att mitt engagemang för de internationella frågorna skulle vara en drivande kraft i att flytta S-studenters positioner framåt för den förändring vi vill se utifrån ett internationellt perspektiv. 

Det andra jag vill belysa är jämställdhetsfrågan. En otroligt bärande fråga som enligt mig förtjänar mer utrymme och uppmärksamhet i den politiska debatten idag. Det är alarmerande att könsbaserat våld i hemmet ökat under långa tider av lockdowns i samhället. Jag vet att S-studenter kan vara den drivande kraften för att sätta jämställdhetsfrågan högt upp på agendan. 

S-studenter och inte allra minst SSK har lärt mig mycket om kamratskap, systerskap, inkludering och att alla ges lika förutsättningar och möjligheter. Något jag tänker ta med mig i mitt eventuella arbete i förbundsstyrelsen. 

Vår politik och organisation måste utgå ifrån studenters tillvaro. Både i Sverige och internationellt. För det är oftast studenter som gör motstånd när stater försöker begränsa människors frihet, det är oftast kvinnliga studenter som tar sig igenom utbildningar för att sedan missgynnas på arbetsmarknaden. Vårt förbund behöver driva på för en jämlik studietid som har sin lojalitet till de studenter som varje dag sliter för att sedan kunna bidra till ett bättre Sverige.

Jag vill vara med i arbetet för att stärka den socialdemokratiska studentrörelsen. Tillsammans med förbundsstyrelsen, klubbstyrelser och medlemmar alltid vara en blåslampa för att stärka studenters rättigheter men även främja en hållbar och jämställd studietid som i förlängningen ger ett hållbart och jämställt arbetsliv. Ser fram emot att arbeta med er alla för att ta oss ett steg närmare ett jämlikare samhälle.