Förbundsordförande – Emma Fastesson Lindgren

Jag heter Emma Fastesson Lindgren och kandiderar till posten förbundsordförande för S-studenter efter att ha blivit nominerad av Socialdemokratiska Ekonomklubben vid Handelshögskolan i Stockholm (SEK) och Socialdemokratiska teknologer (STEK). 

I det socialdemokratiska studentförbundet finns en otrolig potential. Vår klubbverksamhet finns på högskolor och universitet från Luleå i norr till Malmö i söder, där engagerar och skolar vi unga socialdemokratiska akademiker. Våra medlemmar övertygar kursare, påverkar studentkårer och driver på idéutvecklingen i hela den socialdemokratiska rörelsen.

Som för många andra S-studenter började mitt politiska engagemang på högskolan. Det Socialdemokratiska studentförbundet blev mitt politiska hem. Först som tillförordnad ordförande i SEK, Socialdemokratiska Ekonomklubben, och senare på förbundsnivå som styrelseledamot, vice- och tillförordnad förbundsordförande. Jag har burit det förtroendet med stolthet.

Som vice och tillförordnad förbundsordförande har jag arbetat med att stärka vår roll som opinionsbildare. Vi har etablerat samarbeten med tongivande akademiker som Thomas Piketty och tagit initiativ till S-studenters rapportprojekt. Initiativen har fått bra genomslag och flera av våra talangfulla S-studenter har fått möjligheten att författa sin första rapport. Det är ett arbetssätt jag vill fortsätta att utveckla och använda för att driva vår politik inom partiet, gentemot beslutsfattande institutioner och i valrörelsen. När det kommer till kritan är det vår viktigaste uppgift – att med kraft driva på för politisk förändring för ett mer jämlikt, jämställt och rättvisare samhälle.

Nästa år är det val och S-studenter är socialdemokratins nyckel in till Sveriges högskolor och universitet. Idag studerar fler svenskar än någonsin tidigare, det gör vår roll både större och viktigare. Min vision är att alla studenter ska ha hört om våra idéer om hur vi skapar ett jämlikt samhälle, stärker välfärden och räddar klimatet. Jag är övertygad om att vårt växande förbund kan vinna debatten mot högern på landets högskolor och universitet.

Jag söker nu förtroendet att leda vår organisation, gemenskapen som blivit mitt politiska hem. Om ni har frågor eller funderingar, tveka inte att skicka iväg ett mail till contact@emmafastessonlindgren.com eller skriva till mig på sociala medier.

 

Vi hörs!

Ålder: 25

Nuvarande post: Vice förbundsordförande

Akademiska meriter: 2014-2017 Kandidat i Business and Economics från Handelshögskolan i Stockholm. 2019-2020 Master of Arts i Public Diplomacy and Global Communication från University College London.

Hjärtefrågor: Finansiering av välfärden, rättvisa möjligheter till högre studier, rimliga kapitalskatter och pensionssystemet.

Andra engagemang: Förbundsstyrelseledamot för Sveriges Skateboardförbund 2014-pågående

Best regards,

Emma Fastesson Lindgren