Ledamot i förbundsstyrelsen – Alma Hedmark

Jag heter Alma Hedmark, är 22 år och kommer från Luleå. För ett och ett halvt år sedan valdes jag in i S-studenters förbundsstyrelse och jag kandiderar nu om för en andra period. Min tid i förbundsstyrelsen, där jag har haft ansvar för de arbetsmarknadspolitiska frågorna, har varit rolig och utvecklande. Jag har fått möjlighet att planera och utföra en digital extra-kongress och besöka några klubbar ute i landet. Under ett och ett halvt år som har präglats av en pandemi och att komma in i uppdraget känner jag dock att jag inte har hunnit med att göra allt det jag skulle velat göra för förbundet. Därför söker jag förtroendet av medlemmarna för ett år till i förbundsstyrelsen. 

Jag vill göra allt det där som man inte kan göra i en pandemi. Besöka klubbar och värva medlemmar på campus under ett valår samt anordna fysiska konferenser och utbildningar. Jag vill även utveckla förbundet i de försvars- och säkerhetspolitiska frågorna och ta till vara på S-studenters medlemskap i Folk och försvar. S-studenter står inför sina utmaningar, precis som hela arbetarrörelsen gör. Vi behöver bli fler som väljer att engagera sig, fortsätta påverka de politiska besluten och göra det som ett studentförbund gör bäst. Skola den nya röda generationen. Detta vill jag vara med och bidra till i ytterligare ett år.

Sedan förra kongressen har jag flyttat från Luleå till Uppsala för att jag har börjat studera till ämneslärare i svenska och samhällskunskap. Det röda Norrbotten är dock fortfarande mitt hem, och en stor del av mitt politiska engagemang grundar sig i upplevelsen av att befinna sig långt från makten. För det är ju så, om hela landet ska kunna leva och skola sig behöver hela landets perspektiv finnas representerade där vi formar politiken.

Fridens liljor!