Kandidatpresentation: Julia Bergh (Förbundsstyrelsen)

Hej!

Mitt namn är Julia och efter att snart suttit ett år i S-studenters förbundsstyrelse söker jag förnyat förtroende för ännu ett år. Det var genom Demos i Växjö som mitt engagemang i arbetarrörelsen och S-studenter påbörjades. Sedan dess har jag varit ordförande för klubben, blivit kommun- och regionpolitiskt engagerad och invald i S-studenters förbundsstyrelse.

Jag var väldigt aktiv i S-studenters valrörelse och jag såg hur vårt förbund med envishet och progressivitet vann mark och legitimitet för den socialdemokratiska politiken inte bara på högskolor och universitet utan även inom arbetarrörelsen i stort. Nu sitter Socialdemokraterna i regeringsställning och det är viktigare än någonsin för S-studenter att stärka inflytandet över partiets politik.

Under det gångna året har jag arbetat med att ta fram det nya allmänpolitiska programmet för S-studenter som ska antas på kongressen i juni. Det har gett mig möjlighet att dels botanisera i S-studenters idédebatt och ideologiska ställningstaganden samtidigt som jag kunnat grotta ner mig i sakpolitiska frågor. Och jag tror att det är just där S-studenters främsta styrka ligger – i att kunna bidra till och stärka den stundvis svaga idédebatten inom socialdemokratin och arbetarrörelsen och samtidigt kombinera det med skarpa och progressiva reformförslag.

Som en del i arbetet för ett större och starkare förbund skulle jag vilja arbeta närmare klubbarna för att kunna stötta och ge dem verktygen som behövs för att kunna stärka sin verksamhet, påverkansarbete eller medlemsvärvning. Alla klubbar har olika förutsättningar att bedriva verksamhet och jag tror att förbundet kan hjälpa till att skapa mer jämlika klubbar ute i landet.

I övrigt spelar jag TV-spel, arbetar inom hemvården och slåss just nu för att Växjös kommun ska avskaffa vårdnadsbidraget.

Upp till kamp!

Julia Bergh