Kandidatpresentation: Alexander Petersson (Libertas redaktion)

Jag heter Alexander och är 22 år. Jag arbetar som timvikarie i hemtjänsten och har tidigare studerat statsvetenskap vid Södertörns högskola. Jag är socialist och feminist. Idag är jag aktiv i både SSU och S-studenter, och min hemmaklubb i S-studenter är Sapere Aude som organiserar socialdemokrater på Södertörns högskola.

Jag kommer från och bor i Hässelby, Stockholms mittpunkt och hjärta. Jag kandiderar till Libertas därför att jag tror att jag skulle kunna komma med något och bidra med mina erfarenheter. Jag tycker om att skriva och är övertygad om både pennans och tangentbordets revolutionära potential. Jag tror på en stor bredd av representation, och även studentförbundet är i behov av en större representation av rasifierade, även studentförbundet behöver arbetare på förtroendeplatser. Jag är uppväxt och lever i en förort i västra Stockholm, har utomeuropeisk bakgrund och har ett intensivt och genuint hat mot klassamhället. Att leva i det är en bra drivkraft till att vilja krossa det.

Jag tycker inte att produktionen ska ligga i privata händer, jag tror inte på kapitalismen ens med lite skyddsnät och reglering och anser att det vita gubbväldet med det patriarkala samhället i ryggen som brett ut sig i alla samhällets sektorer till största del är en våt duk över den brinnande och radikala människan. För att vända samhällspyramiden upp och ner krävs att vi tillsammans hjälps åt att lyfta bort den där gubbduken.