Kandidatpresentation: Amanda Hellman (förbundsstyrelsen)

Hej,

Mitt namn är Amanda Hellman, 22 år och östgöte.
Jag har sedan barnsben varit politiskt intresserad och början av min politiska resa gick i en ganska socialliberal riktning. Uppvuxen i en liten ort där bondeförbundets anda har levt kvar gav mig en naturlig språngbräda in i centerpartiets ungdomsförbund, i vilket jag var medlem under min högstadietid. När jag sedan började gymnasiet och lärde mig lite mer om vår omvärld och samhällets konstruktioner så kom jag på bättre tankar och blev istället medlem i SSU. Som det ser ut idag så blir jag lite rödare för varje dag som går, för alla orättvisor som man ser, för alla strukturer som måste brytas ned.

Jag är ganska ny i studentförbundet, blev aktiv i samband med höstens val då jag arbetade som kampanjsamordnare för Spartacus i Linköping. En otroligt lärorik upplevelse och en erfarenhet jag kommer att bära med mig hela livet. Vilket slit ett val innebär, men samtidigt en enorm känsla av hopp och framtidsutsikter. All kärlek som flödar.

Efter valet så fortsatte mitt engagemang som bara blir starkare och starkare, det måste bero på att jag hamnat i ett grymt studentförbund. I år sitter jag som studieledare i Spartacus styrelse, tillsammans med ett gäng drivna och kompetenta kamrater.

Utöver mitt engagemang i Spartacus så är jag butiksbiträde i en livsmedelskedja, samtidigt som jag frustrerat iakttar SJ:s utmaningar (och möjligheter!) när jag några gånger per månad pendlar ner till Lund där jag läser freds- och konfliktvetenskap. Med andra ord så bultar mitt hjärta lite extra för utrikespolitiska frågor, och till nästa vår tänkte jag inrikta mig mot diplomatistudier.

Anledningen till att jag vill vara med i förbundsstyrelsen är att jag anser att vi har ett fantastiskt förbund med en enorm potential som jag vill vara med och ta vara på. Jag är en nyfiken individ som hela tiden vill utvecklas, och jag har från mitt butiksarbete erfarenhet av att jobba i team och coacha andra till utveckling och framgång då jag brukar vikariera som butikschef. För mig handlar socialdemokratin om att ge alla medmänniskor möjlighet att växa, att samhället ger alla människor samma chans och att man ska kunna lita på att man blir uppbackad i svårare tider. Ingen förälder ska behöva ha en klump i magen över att hen inte har råd att ge sitt barn det den behöver, ingen ska diskrimineras på grund av sitt namn. Alla människor lika värde, det är socialdemokrati för mig.

I tider som dessa, då bruna krafter är på framfart, tycker jag att det är viktigt att vi i studentförbundet för en progressiv och dynamisk politik. Att vi visar vägen för resten av socialdemokratin. Att vi står upp för alla människor lika värde. Oavsett härkomst, inkomst, utbildning eller titel. Vi ska ha ett inkluderande samhälle, inte exkluderande.