Kandidatpresentation: Jonas Nordström (förbundsstyrelsen)

Hej! Mitt namn är Jonas Nordström och jag är 26 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Luleå och är bosatt i Umeå sedan hösten 2011. Till vardags pluggar jag sociologi och skriver för närvarande mitt examensarbete. När jag har någon ledig stund över så brukar jag gärna läsa, spela korpen eller fiska.

Jag är uppväxt i en industristad med föräldrar verksamma inom stålindustrin. Det diskuterades ofta politik hemma och bland vänner, vilket gjorde arbetarvärderingarna kom tidigt. Feminist blev jag några år senare. Mina första steg i mitt engagemang i arbetarrörelsen tog jag genom att jag gick med i SSU för ett antal år sedan. Aktiv i S-studenter har jag varit sedan 2011.

Det enskilt viktigaste målet för mig och mitt engagemang är kampen för ett jämlikt och ett jämställt samhälle. Strukturer och klassamhälle gör människor ofria och fråntar dem rätten att fritt utforma sitt eget liv. Målet för politiken måste därför alltid vara att frigöra människor. Frågor som berör mig lite extra är frågor som rör välfärdspolitik, kulturpolitik och arbete.

Jag har valt att ställa upp och kandidera till förbundsstyrelsen av flera olika anledningar. En är att jag vill vara med och bidra till en progressiv socialdemokrati och jag anser att s-studenter som förbund har en mycket viktig roll att spela i dagens arbetarrörelse. Vi har en unik position både som en utvecklare av idépolitik, men även en stor inneboende potential som en aktiv folkrörelse som driver på för förändring. Den viktigaste orsaken till att jag väljer att att kandidera är att jag känner ett väldigt starkt stöd från min förening och jag hoppas att jag ska kunna förvalta det förtroendet på ett bra sätt.

/Jonas Nordström