Kandidatpresentation: Malin Dahlberg (Libertas)

Hej, jag heter Malin, är en 22-åring från Umeå, och jag kandiderar till Libertas redaktion. Ord är mer än bara ord. De har en mening, en drivkraft och kan ta oss vart vi vill. Det är bara fantasin som sätter gränser, oavsett om det är en roman eller en artikel. Libertas ska påverka och få oss att tänka i nya banor. Det är ett forum för opinion och nytänkande. Jag vill vara med och fortsätta att göra tidningen till en ögonöppnare.

Att skriva är ett sätt för mig att få utlopp för mina tankar, oavsett om det är glädje, ilska, sorger eller visioner. Skrivandet i kombination med mitt samhällsintresse kan inte bli annat än bra. Jag är nyfiken på människor och samhällsstrukturer. De frågor som ligger mig varmast om hjärtat är Feminism, Miljö, Mänskliga rättigheter och Internationella relationer. Om jag blir invald ser jag fram emot att gräva djupare i dessa frågor. Framförallt skulle jag vilja skriva om feminism ur ett klassperspektiv.

Som person är jag organiserad, en egenskap som jag har stor nytta av när jag ska skriva. Jag är nyfiken, och jag älskar att upptäcka nya platser. Just nu är jag utbytesstudent i Reykjavik, Island. Jag har inte bara fått upptäcka ett avlägset grannland, utan också träffat fantastiska människor från Europa och andra delar av världen. Vi lär oss så mycket genom möten med andra människor, särskilt när vi kommer i kontakt med ett annat språk eller kultur. Världen är gränslös, och det vill jag förmedla i Libertas.

2015 har redan bjudit på många fina minnen. Under den resterade tiden av året kommer jag att fortsätta att sitta i styrelsen för USHF (Umeå socialdemokratiska högskoleförening), skriva mitt examensarbete i Juridik, och förhoppningsvis skriva för Libertas.