Emil Stensson (Förbundsstyrelsen) SSK

Jag heter Emil Stensson och är 29 år. Jag har under det gångna verksamhetsåret varit vice ordförande för SSK. Till det kommande året hoppas jag få Ert stöd att få ta plats i S-Studenters förbundsstyrelse.

Jag jobbar för närvarande som sergeant vid Försvarsmaktens Högkvarter och har tidigare läst statsvetenskap, nationalekonomi och internationella relationer vid Stockholms universitet.
Jag har flera år varit medlem i S-Studenter och SSK men även varit stödmedlem i SSU 25+ samt SSÄK. Jag hoppas kunna bidra med att lyfta fram mitt intresse för den feministiska utrikespolitiken och säkerhetspolitiken på förbundsnivå. För närvarande sker det många stora förändringar i vårt samhälle och vårt närområde inom just dessa ämnen och jag ser det som givet att S-Studenter ska vara en aktiv röst i de diskussionerna.

Utöver mitt intresse för det tidigare nämnde brinner jag även för ett jämlikt och jämställt samhälle. Ord som anti-rasism och feminism får större och tydligare fokus i debatten och det är av yttersta vikt att vi som S-Studenter befinner oss på framkanten av denna kamp. Från att historiskt sett varit särfrågor som drevs utanför allt för många delar av politiken tar båda dessa en större och mer naturlig plats i all politik, men det behöver bli ännu tydligare! Jag är en stark förespråkare av den feministiska utrikespolitiken som regeringen för idag och hoppas att S-Studenter gör sig hörda i denna fråga oftare, vassare och hjälper till att synliggöra hur vi kan lyfta feminismen internationellt.

Den bredd som visas i vårt förbund är en av våra största styrkor. Jag anser att vi kan fortsätta på vår inslagna bana och bredda vår rekrytering ännu mer! Dels kan vi ta oss till fler lärosäten och utbildningsplatser i landet. Vi bör även aktivt se till att synas mer för de grupper av studenter som vi för närvarande upplever är underrepresenterade i vårt förbund.

Kamrater!
Tillsammans, med en stark övertygelse om att vi gemensamt kan bygga Sveriges bästa studentförbund, ska vi bli den starka, breda och inspirerande rörelse som fortsätter vara blåslampan på vårt parti. Tveka inte att höra av dig till mig om du har några som helst frågor!
Med kamratliga hälsningar
Emil Hrafn Stensson
estensson@hotmail.com
+46739196334