Fanny Hahne (Förbundsstyrelsen) Sapare Aude

Kära kamrater!

Mitt engagemang började som en motreaktion på alla orättvisor jag såg i samhället. S-studenter blev mitt trygga rum där jag kunde få ventilera, diskutera och inte minst lära känna likasinnade. Jag önskar att alla studenter ska kunna få samma chans till engagemang som jag fick när jag hittade S-studenter.

Under min tid som S-student har jag hunnit lära mig otroligt mycket om hur olika samhällsproblem hänger samman, till exempel hur din sociala bakgrund och dina föräldrar spelar en väsentlig roll för vilka chanser du får i livet. I Sverige är det inte självklart att alla ungdomar som vill läsa vidare får det och det är något som vi S-studenter måste belysa ytterligare. Min högskola, Södertörns högskola, har kommit långt i arbetet mot den sociala snedrekrytering som ständigt sker inom högre utbildning, och det är jag väldigt stolt över.

Jag tog över ordförandeklubban i Sapere Aude i mars 2016. Sapere Aude var då en liten eldsjälsförening och det första verksamhetsåret var tufft med mycket som vilade på mina axlar. Idag är Sapere Aude en av de mest aktiva klubbarna i förbundet, med dubbelt så många medlemmar som för ett år sedan. Jag tror att anledningen till att Sapere Aude går så bra idag är för att nya medlemmar känner sig inkluderade och lyssnade på.

Att ta över som ordförande för en förening som håller på att dö ut har lärt mig vikten av organisering. Vi blir bättre när vi är fler. Som förbundsstyrelseledamot kommer jag att bidra med mina erfarenheter av att vara en kämpande nyvald ordföring med på tok för mycket arbete. Mina visioner är att förbundet ska växa i medlemsantal, men också i antal klubbar. Det ska inte få hända att föreningar dör ut för att det inte finns någon att lämna över till. Därför föreslår jag att den framtida förbundsstyrelsen tillsätter en organiseringskommitté där ledamöter får ett större ansvar för att stötta upp vid överlämningar och dalande klubbar.

Jag vill utveckla förbundet ytterligare, och jag hoppas att få förvalta ert förtroende under kommande verksamhetsår.
Fanny Hahne, Sapere Aude