Isabella Hagnell (Vice ordförande) SSK

Jag heter Isabella Hagnell och är 24 år. Jag har nominerats av min klubb SSK och söker förtroende från andra klubbar för val till vice ordförande för förbundet. Just nu studerar jag till jurist med sikte på att få arbeta med humanjuridik i framtiden.  

Jag har suttit snart ett år i förbundsstyrelsen som ledamot. Under året har jag haft del av ansvaret att ta fram ett högskolepolitiskt program till kongressen och lite annat såsom förbundsevenemang. Det har känts roligt och angeläget att vara del av något så viktigt som att ta fram förslag på jämlik utbildningspolitik. Jag känner att jag har mycket kvar att ge till förbundet. 

Det är ingen hemlighet att Socialdemokraterna inte har ett bra politiskt läge. Vi har ingen riksdagsmajoritet och får inte igenom socialdemokratiska reformer. Men vi kan inte befinna oss i ett slags vakuum och vänta på en bättre tid som kanske någon gång kommer. Politik är inte synonymt med antal mandat i beslutande församling. Det underlättar såklart att ha riksdagsmajoritet. Men politik är en ständigt pågående process. Genom organisering och samtal ska vi så småningom omdana samhället. Vi måste vilja något. Kapitalet väntar ju inte precis. 

Här menar jag att vårt förbund har en otroligt viktig roll. Det kan inte betonas nog. Vi organiserar studenter med socialdemokratiska värderingar. Historiskt sett har studenter varit ledande bakom olika viktiga stora reformer över hela världen. Jag anser att vi aldrig får stanna upp. Det är vår förbannade skyldighet. Jag vill vara med och leda förbundet framåt tillsammans med övriga i presidiet och styrelsen. 

Jag vill framför allt vara med och förbereda förbundet inför den kanske viktigaste valrörelsen på länge. Valet som står mellan en progressiv regering eller en blåbrun regering, kanske för en lång tid framöver. Vår uppgift är att vara en blåslampa till partiet för en progressiv valkampanj och för att partiet aldrig någonsin ska spela på en fascistisk planhalva ‒ det är det minsta vi kan förvänta oss av valrörelsen. 

Jag tycker om att leda. Jag har mycket driv i mig. Ledarskap för mig är att se till att vi vill något, att vi jobbar mot samma mål och att människor som vill får ge. Jag är en prestigelös person som tycker om att arbeta i grupp. Jag tror mycket på teamarbete där vi kompletterar varandra med olika kompetenser. Tidigare har jag varit förbundsordförande för Sveriges Dövas Ungdomsförbund och vice kårordförande på Stockholms universitets studentkår. Jag har även haft uppdrag som intressepolitisk samordnare för Sveriges Dövas Ungdomsförbund.

Uppdragen har gett mig erfarenhet av att utforma politiska kampanjer, omvärldsbevakning, representation, att leda en styrelse, debatt, skrivande och ta fram strategier bland annat. Framför allt vet jag hur det är att inneha en ledarroll och hur tufft det kan vara, jag tror därför att jag kan vara ett bra stöd till övriga i presidiet på det sättet. 

Bland mina hjärtefrågor finns progressiv fördelningspolitik. Det finns inget som gör mig så förbannad som orättvisor. Att det finns barnfamiljer som tvingas stänga av elen, att det finns personer som lever på summor som ligger långt under existensminimum eller att vi får allt fler fattigpensionärer samtidigt som ett fåtal blir allt rikare. Det är inte värdigt någonstans. 

Till sist vill jag nämna att jag, om jag får förtroendet, vill verka för att förbundet tar fram en strategi för att nå ut till studenter på folkhögskolor och annan vuxenutbildning och genomför den. Vi måste bli störst men också bli bäst på bredd. 

Vid frågor kan ni maila mig på isabellahagnell@gmail.com eller skriva till mig på Facebook.  

Isabella Hagnell, SSK