Anton Svensson (förbundsstyrelsen)

Jag heter Anton Svensson är 21 årig Malmöbo som studerar statsvetenskap och nationalekonomi vid Lunds universitet.

Jag har varit aktiv i S-studenter sedan 2015 då jag började studera. Under denna period som aktiv har jag kommit att uppskatta min klubb MSSK och förbundet väldigt mycket. Min kandidatur till förbundsstyrelsen görs i förhoppningen om att kunna ge tillbaka till den organisation som gett mig så mycket när det kommer till bildning och politisk kamp.

Precis som så många andra i arbetarrörelsen är mitt mål ett fritt och jämlikt samhälle, där solidariteten mellan människor är stark. Dessa relativt abstrakta begrepp tar sig utryck i min praktiska vilja till en offensiv välfärdspolitik, där vi omfördelar och satsar mer på vårt gemensamma och inte lämnar grupper utanför så som funktionshindrade eller migranter. För att idag nå ett mer jämlikt samhälle tror jag att det främsta medlet vi behöver arbeta med är att omforma våra institutioner vilka förlorat mycket av sin jämlikhetskapande funktion under den långa nyliberala eran. Detta kräver att vi gör oss av med marknadiseringen av välfärden vilket gjort den allt mer ineffektiv, att vi tar oss an skolsegregationen med det fria skolvalet och att vi ser till att anställningsskydden återigen blir starkt i detta land. Ett annat område Socialdemokratin behöver lägga mer tid på är hur vi utformat progressiva förslag som möjliggör att vi avvärjer den stundande miljökatastrofen. Om jag blir invald i förbundsstyrelsen kommer jag verka för att ovan nämnda frågor ska lyftas och att S-studenter målmedvetet verkar för en mer samhällsomvälvande socialdemokrati.

Jag har en djupt rotad tro på det politiska hantverkets kraft att påverka men om någon politisk påverkan från S-studenter ska ske behövs starkare organisering. Jag anser detta kräver av oss att vi blir ännu bättre på bildningen och utvecklandet av förbundet. Detta innebär svar på frågor om hur vi blir bättre på samverkan, rekrytering och delande av idéer .

Jag har stor motivation att ta mig an detta arbete tillsammans med alla begåvade och sympatiska medlemmar i förbundsstyrelsen.