Frida Gunnarsson (vice ordförande)

Jag heter Frida Gunnarsson och kandiderar till vice ordförande, efter att ha nominerats av min klubb Laboremus. Jag har studerat politices kandidatprogrammet i Uppsala och arbetar just nu med organisationsutveckling inom offentlig sektor. På kongressen 2017 blev jag invald i förbundsstyrelsen och sedan dess varit ansvarig för högre utbildning och arbetet mot psykisk ohälsa.

S-studenter är ett allmänpolitiskt förbund, men jag anser att det är viktigt att vi behåller och stärker vår grund i studentperspektivet. Det är inom exempelvis bostäder, studiemedel och psykisk ohälsa bland studenter vi hittar vår legitimitet och de frågor som ligger närmast våra medlemmar. Jag är övertygad om att det är när vi driver studentnära frågor som vi kan öka i medlemsantal och bli den självklara platsen för studenter att kanalisera sitt samhällsintresse. Här vill jag bidra utifrån mina erfarenheter som styrelseledamot för Uppsala studentkår och genom den kunskap jag byggt upp under mitt år som ansvarig för högre utbildning i förbundsstyrelsen.

Vi ska fortsätta bygga en rörelse där alla åsikter får plats, och som i förlängningen möjliggör för S-studenter att vara det förbund som lanserar framtidens vänsterreformer. Som vice ordförande vill jag bidra med verktyg för att de politiska diskussionerna ska kunna ta ännu större plats i klubbarna. Min vision är att alla aktiva medlemmar har kunskaper om och därigenom ges förutsättningar för att utveckla idéer med utgångspunkt i våra politiska program.

Som vice ordförande vill jag bidra med stöttning till klubbarna i allmänhet, och presidiet i synnerhet. Jag är en van projektledare och intar ofta en position där jag kommer med nya idéer, samordnar och ser till att arbetet drivs på i rätt riktning. Under mitt år i förbundsstyrelsen har jag intagit en aktiv roll där jag bl.a. deltagit i rekryteringen av vår organisationsutvecklare, framtagandet av förbundets valstrategi, författat flertalet debattartiklar inom mina ansvarsområden samt reviderat det utbildningspolitiska programmet. Jag hoppas kunna bygga vidare på det jag gjort och ta en ännu större roll under det kommande året.

Vi står inför en otroligt viktig valrörelse. Vår uppgift är att bidra till socialdemokratisk vinst, för att inte riskera att få bruna element i regeringen. Som vice ordförande vill jag vara ett aktivt stöd till klubbarna och bidra till att förbundets fokusfrågor får genomslag. Målsättningen är att fler studenter ska välja att lägga sin röst på Socialdemokraterna i valet.

Jag väljer att kandidera i en tid då ett förbund likt S-studenter behövs mer än någonsin.
I en tid där socialdemokratin likställer trygghet med hårdare straff – då är också
tiden för den röda kilen att ta större plats i rörelsen. Min ideologiska utgångspunkt återfinns i jämlikhetsfrågorna, där jag anser att politikens främsta syfte är att skapa ett finmaskigt skyddsnät som fångar upp de som behöver samhällets stöd som mest. Jag hoppas kunna få medlemmarnas förtroende att bidra till att vi ska vara ett förbund som driver på och får en socialdemokrati i rörelse mot mitten, att byta riktning.

Vid frågor kan ni maila mig på frida.gunnarsson@s-studenter.se eller skriva till mig på Facebook.