John Linde (förbundsstyrelsen)

Jag heter John Linde och kandiderar till förbundsstyrelsen.

Jag har de senaste åren varit aktiv i LSSK och sitter förtillfället som kassör för klubben. Vid sidan av klubben är jag aktiv inom Lunds arbetarekommun där jag bland annat är med och arbetar fram kommunens valstrategi och lite sånt kul. Sedan ett år tillbaka har jag också suttit som förbundsstyrelseledamot med ansvar för vår ekonomiska politik, tillsammans med Emelie Markianos.

Under året har jag främst jobbat med bevakning av den ekonomiska politiken och har försökt att hitta sätt att översätta den ofta krångliga och tekniska ekonomin till mer lättförståeligt material. Jag ser det som ett stort problem att många politiska områden mer och mer sköts av experter. Alla människor kan ha viktiga och insiktsfulla åsikter om ekonomin, inte bara ekonomer, och det är oerhört viktigt att ingen stängs ute från den politiska dialogen. I fallet ekonomi är detta extra viktigt då högern för tillfället är dominerande inom området och deras åsikter omnämns alltför ofta som objektiv fakta.

Framöver skulle jag vilja arbeta mer med förbundets interna kommunikation och organisation. Att vi är ute i debatten och jobbar med politisk påverkan är självklart superviktigt men S-studenters stora styrka ligger i dess organisation och jag tror att vi har bra möjligheter att fortsätta utveckla den. Jag tror att detta är speciellt sant med vår återinföring av politiska ansvarsområden inom förbundsstyrelsen, det ger oss en chans att fortsätta förankra vår politik inom organisationen på ett smidigt sätt.

Mitt tid utanför rörelsen består för tillfället helt och hållet av min kandidatuppsats i nationalekonomi men förhoppningsvis kommer jag att ha ett liv igen någon gång i framtiden.