William Sundelin (förbundsstyrelsen)

Sedan jag gick med i SSU i slutet av gymnasiet har jag brunnit för att skapa en rättvis värld tillsammans med andra. Hos S-studenter hittade jag hem i kombinationen av radikala idéer med eftertanke och reformism som kännetecknar vårt förbund. Efter fler år som medlem och förtroendevald känner jag att jag skulle vilja pröva på att sitta i förbundsstyrelsen bidra med mina kunskaper och erfarenheter.

Jag är född och uppväxt i Stockholm i en medelklassfamilj på Södermalm. Så länge jag kan minnas har jag varit samhällsengagerad men insikten om hur stor skillnad föräldrarnas inkomster och utbildning gör för ens livchanser fick mig att engagera mig i SSU. Mänskliga rättigheter och internationella frågor har alltid intresserat mig och förutom socialdemokratin har jag varit engagerat i Svenska FN-förbundet och Utrikespolitiska Förbundet Sverige där jag var ordförande för UF Uppsala 2014-2015.

Efter avlutad kandidat examen i statsvetenskap vid Uppsala Universitet (där jag var aktiv i Laboremus) flyttade jag hem till Stockholm och gjorde praktik på Olof Palmes Internationella Center. Senare började jag arbeta som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Järfälla. Under tiden engagerade jag mig i SSK och satt i styrelsen först 2016-2017 som studieledare och 2017-2018 som klubbordförande. Just nu arbetar jag som politisk sekreterare men med ambitionen att gå tillbaka till universitetet för att läsa en master efter valet.

Internationella frågor, utbildningsfrågor samt klimatfrågor är de politiska ämnen som ligger mig varmast om hjärtat men jag tycker att det mesta är intressant och viktigt. Jag anser att socialdemokratin behöver släppa både nyliberala arvet från de senaste decennierna och alltför mycket nostalgiskt tillbakablickande mot femtiotalets folkhem. Vi behöver blicka framåt och tänka nytt för hur vi skapar ett jämlikt, jämställt och hållbart samhälle som är del av en gränslös värld i fred och frihet. Jag tror att S-studenter kan vara platsen där vi samlar unga människor som både vågar drömma och omsätta drömmarna i genomförbara reformer.

Efter att ha haft förmånen att få syssla med politik både ideellt, genom studierna och de sista åren i arbetet hoppas jag kunna bidra med politiskt skrivande, organisatorisk och administrativ förmåga till förbundsstyrelsens arbete. Hoppas jag får chansen att representera världens bästa studentförbund.