Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Ledamot förbundsstyrelsen – Emma Fastesson Lindgren

 

S-studenters roll i framtidens socialdemokrati
Vårt samhälle står inför många problem: klimatkatastrofer, skenande ojämlikhet och ett utbrett utanförskap.
I en tid när socialdemokratin behöver finna svar på hur dessa ska bemötas anser jag att det blir allt viktigare att S-studenters röst i den socialdemokratiska rörelsen blir hörd och spelar en betydande roll. Genom en progressiv politik med ideologiskt djup, tillsammans med en villighet att ständigt pröva gamla idéer mot
nya, kan förbundet spela en viktig roll i diskussionen om vilka vägar socialdemokratin ska ta för att finna lösningar på problem människor ser i deras vardag. Det är till just detta arbete jag vill vara delaktig i genom posten som styrelseledamot i S-studenters förbundsstyrelse för verksamhetsåret 2019–2020.
Den ekonomiska politiken är grunden till ett jämlikt samhälle
Socialdemokratiska ekonomklubben (SEK) vid Handelshögskolan i Stockholms hjärtefråga är att stoppa utvecklingen mot växande klyftor och utforma en ekonomisk politik som kan utgöra grogrund till en ökad delaktighet för alla människor i samhällsprojektet. Samtidigt som utanförskapet växer, finns en liten elitgrupp som spelar efter sina egna regler genom att påverka politiken och undvika att bidra med sin del av kakan. Hur socialdemokratin kan bryta denna utveckling genom att stoppa skatteflykten, öka statens inkomster på ett effektivt sätt och skapa rätt förhållanden på arbetsmarknaden är frågor som SEK försöker finna svar på.
Början till ett mer jämlikt samhälle utgår ifrån den ekonomiska politiken och det är det SEK och jag själv vill bidra med i S-studenter. Genom min nominering hoppas vi både lära oss från förbundet och understödja arbetet med opinionsbildning för en mer progressiv ekonomisk politik.

Genom organisatorisk strategi kan vi öka engagemanget för vänsterpolitik
Under verksamhetsåret 2016–2017 verkade jag som tf ordförande för SEK. Föreningen hade då ungefär tio aktiva medlemmar och problem med nyrekrytering. Styrelsen utvecklade då en strategi för att sänka barriärerna och utveckla verksamheten genom att göra det lättare för vänsterstudenter att diskutera politik, oavsett hur länge man tidigare varit aktiv i politiken eller hur mycket tid man var beredd att lägga ner.
Strategin möjliggjorde för efterföljande styrelser att fortsätta arbetet och kraftigt öka antalet evenemang, vilket också resulterade i en stor medlemstillströmning. Idag har vi ett trettiotal aktiva medlemmar, varav flera driver opinion och arrangerar evenemang trots avsaknad av tidigare erfarenhet i arbetarrörelsen och med initialt tveksam inställning till politiska studentförbund. Genom att ge studenter möjlighet att engagera sig på olika nivåer har vi gett fler förutsättningar att våga ta steget och bli aktiva, vilket jag är väldigt stolt över.
Utöver mitt arbete med SEK har jag lång erfarenhet från ideellt engagemang i Svenska
Skateboardförbundet, där jag sitter som förbundsstyrelseledamot. Jag har varit med från början och bidragit till att göra organisationen till vad den är idag, med över 19 000 medlemmar. Jag har särskilt fokuserat på att förbundet ska engagera fler unga, samt med att ge fler tjejer en plattform för att utvecklas i sitt åkande och få möjlighet att engagera sig i en demokratisk organisation.

Med en önskan att bidra i arbetarrörelsen
Under valrörelsen 2018 arbetade jag som SSU Lenets kommunikationsombudsman, där jag ansvarade för distriktets kommunikativa strategi. Arbetet var mycket inspirerande och har stärkt mitt engagemang för arbetarrörelsen ytterligare. Genom min erfarenhet från ideellt arbete och ett brinnande intresse vill jag verka för att stärka S-studenters ställning i politiken, som en tydlig röst för ekonomisk och social rättvisa.

Kontakta mig gärna på mail (contact@emmafastessonlindgren.com), telefon (0708295945) eller över sociala medier om ni har några frågor.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *