Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Ledamot förbundsstyrelsen – Lotten Hammar

Jag heter Lotten och kandiderar till ledamot i S-studenters förbundsstyrelse. Jag är 24 år, bor i Tensta och studerar på Stockholms Universitet. Jag har nyligen tagit ett studieuppehåll från mina studier på grundlärarprogrammet med inriktning mot årskurs F-3 och studerar den här terminen en kurs i socialantropologi. När jag inte pluggar jobbar jag på förskola, går på politiska möten, är hängiven hammarbyare och spenderar mycket tid med mina vänner.

Jag började mitt politiska engagemang för nio år sedan i SSU Stockholm där jag har haft uppdrag både i klubbstyrelse och distriktsstyrelse med ansvar för bland annat distriktets tjejnätverk och valrörelse. Sedan valet 2014 har jag suttit i socialnämnden i Stockholm och varit engagerad i kommunpolitiken lokalt. Mitt politiska engangemang i S-studenter började för 1,5  år sedan när jag påbörjade mina studier på universitetet och gick med i SSK. Engagemanget i S-studenter har inneburit en nytändning för mitt politiska engagemang och det är där mitt politiska hjärta ligger idag. Det är en av anledningarna till varför jag vill kandidera till förbundsstyrelsen och bidra till förbundets utveckling.

För mig handlar socialdemokrati om att vara en bred folkrörelse, vår styrka ligger i att vara många. Därför ser jag organiseringen av fler studenter som en av S-studenters absolut viktigaste uppgifter. Utöver det tror jag att S-studenter behöver ta en tydligare roll i den politiska debatten. Den viktigaste frågan för S-studenter och socialdemokratin framåt är att ta tag i den skenande ojämlikheten i vårt samhälle. De senaste decenniernas dramatiska ökning av ojämlikhet baserat på klass och socialdemokratins handfallenhet inför den oroar och upprör men visar också på vikten av en pådrivande studentrörelse. Inte minst efter regeringsbildningen är behovet av ett progressivt studentförbund som syns och erbjuder ett alternativ till den nyliberala samhällsdebatten stor. I förbundsstyrelsen tror jag att jag kan bidra med min organisatoriska erfarenhet av att ha varit engagerad och haft förtroendeuppdrag i flera delar av arbetarrörelsen men framförallt tror jag att jag kan bidra med handlingskraft och politiskt driv.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *