Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/post-template.php on line 265

Ledamot förbundsstyrelsen – Moa Wikén

Moa Wikén heter jag och jag kandiderar till S-studenters förbundsstyrelse. Jag är teknolog i grunden och har läst till civilingenjör i miljö- och vattenteknik vid Uppsala universitet. I dagsläget jobbar jag som utredningsingenjör på Kristianstads kommuns VA-avdelning och är ordförande för Kristianstads socialdemokratiska studentklubb. Jag har varit aktiv i arbetarrörelsen sedan jag gick med i SSU under valrörelsen 2006.

Jag var feminist innan jag blev sosse, och antagligen innan jag ens kunde stava till ordet. Från min mamma, som arbetar på kvinnojour, fick jag tidigt lära mig om de mest fruktansvärda konsekvenserna av patriarkatet. Patriarkatet begränsar kvinnor, patriarkatet ger kvinnor lägre löner och sämre arbetsvillkor. Patriarkatet skapar mäns våld mot kvinnor. Patriarkatet dödar kvinnor och det måste stoppas. När jag blev äldre fick jag även upp ögonen för den ofrihet klassamhället och kapitalismen ger upphov till. Din livslängd och klassbakgrund hänger ihop, och vart du är född och uppvuxen och vilka som är dina föräldrar spelar roll för vilka möjligheter du har i livet. Som socialdemokrat drömmer jag om ett samhälle där människor är fria och har samma möjligheter att förverkliga sina drömmar oavsett klass, kön, etnicitet etc.

Förbundet går mot hårdare ekonomiska tider. Vi kommer behöva vara smarta med vår ekonomi och tänka strategiskt kring hur vi ska använda våra resurser på bästa sätt. Jag söker till S-studenters förbundsstyrelse för att jag tror att jag har bra kännedom kring förbundet och därmed har en uppfattning av hur vi kan använda våra pengar smart och utveckla förbundet trots snävare ekonomiska förutsättningar.

Jag är för närvarande aktiv i S-studenter Kristianstad, som är en liten och nyuppstartad klubb Jag har också tidigare styrelseerfarenhet från ett par års engagemang i Laboremus, som är en av förbundets största klubbar. Jag har alltså erfarenhet från två “extremer” inom förbundet och vet vilka utmaningar som finns i en stor respektive liten klubb och vilka frågor som det behövs stöttning i beroende på förutsättningarna. Jag tror att det är viktigt att ha med sig det spektrumet när man tar fram strategier för att få klubbarna, och därmed förbundet, att utvecklas och växa. Min största ambition med mitt eventuella kommande år som FS-ledamot är att stärka klubbarna, underlätta för dessa i både organisationssutveckling och politiskt påverkan.

Förbundsstyrelsen har också, med grund i kongressbeslut, ansvar för nationell opinionsbildning och politikutveckling. Det var S-studenter som fick partiet att rösta för individualiserad föräldraförsäkring, det är S-studenter som satte fart på diskussionen om fri tandvård och att tänderna ska räknas som en del av kroppen. Under mitt eventuella styrelseår vill jag att förbundet påbörjar arbetet med att sätta nästa stora jämlikhetsreform på dagordningen.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/f/d/s-studenter.se/httpd.www/valberedningsbloggen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *