Ledamot förbundsstyrelsen – Alma Hedmark

Mitt namn är Alma Hedmark och jag kandiderar till S-studenters förbundsstyrelse. Jag är 21 år, bor i Luleå och går just nu Wigforssakademin. Tidigare har jag studerat litteraturvetenskap, kreativt skrivande och källkritiskt tänkande. I framtiden har jag planer på att läsa statsvetenskap eller utbilda mig till gymnasielärare. Min hemmaklubb är Unikum och jag har varit en del av arbetarrörelsen sedan 2018. 

Jag har varit och är aktiv i SSU, Handels, Unga Örnar och S-studenter, och har haft förtroendeuppdrag inom alla organisationer. 2019 var jag ordförande för SSU Luleå, ledamot i SSU Norrbotten, kassör i Unikum, ledamot i Unga Örnar Luleå och satt även på Handels-mandat i Luleå Arbetarkommuns fackliga utskott.

Mitt politiska engagemang går egentligen längre bak än 2018, men det var först då jag hittade rätt kanal att kanalisera det i. När jag sedan även upptäckte S-studenter och fick lära känna organisationen bättre förstod jag att det är här jag vill ha mitt huvudengagemang. Den öppenhet och värme som S-studenter har välkomnat mig med har varit överväldigande, och jag vill gärna vara med i utvecklingen av detta förbund.

De frågor som driver mig politiskt är de ökande ekonomiska klyftorna mellan fattiga och rika, men även de mellan stad och land. Som hemmahörande i Norrbotten vet jag hur missnöjet och utsattheten i mitt län ser ut. Saker som att tågförbindelsen med resten av landet är skrattretande dålig (och att den dessutom ser ut att bli ännu sämre nästa år i och med att nattågen mellan Norrbotten och Göteborg ska läggas ner), att skolor tvingas lägga ner och att köerna t.ex. till specialistsjukvård bara växer och växer, gör att Norrbottens befolkning får en känsla av att samhället är på reträtt. Detta, tillsammans med de ekonomiska klyftorna, tror jag är en av de stora orsakerna till att Sveriges största parti i den senaste IPSOS-undersökningen är Sverigedemokraterna.

Jag drömmer om att S-studenter ska finnas representerade i alla politiska led. Att vi ska finnas i kommunerna, i Riksdagen och i Europaparlamentet, så att vi alltid ska kunna styra agendan. För att lyckas med detta måste vi bli fler. Därför tycker jag att S-studenternas största fokus bör ligga på att organisera medlemmar för att kunna utgöra den breda folkrörelse vi faktiskt måste vara för att vinna kampen mot högerkonservatismen.

I förbundsstyrelsen kommer jag kunna bidra med mitt perspektiv från en landsände där högskolestudier långt ifrån alltid är en självklarhet och, faktiskt, med min färskhet inom arbetarrörelsen.