Ledamot förbundsstyrelsen – Nathalie Åkesson

Jag heter Nathalie Åkesson, är 29 år och studerar retorikkonsultprogrammet med inriktning politisk kommunikation och hållbar utveckling vid Södertörns högskola. Mitt intresse för politik väcktes redan vid valet 2002 då vi i skolan fick i uppgift att utforma egna partier och skriva manifest. Dock var det först 2017 jag på allvar började engagera mig när jag gick med i Socialdemokraterna. Under de tre åren har både mitt intresse och min kunskapsnivå växt sig enormt mycket starkare tillsammans med känslan av att ha hittat hem. I dag är jag, utöver att vara ordförande i Sapere Aude, aktiv i Socialdemokraterna i Huddinge kommun. Bland annat genom att delta i olika former av kampanjer under valtider och genom att sitta som ledamot i Trygghet- och delaktighetsberedningen samt som ersättare i Bygglov- och tillsynsnämnden. 

Under de senaste decennierna har klassklyftorna vuxit allt mer i Sverige. Välfärden har söndrats till följd av utförsäljningar och de redan välbeställda har fått det bättre medan de mindre privilegierade har halkat efter. Den skenande kapitalismen har lett till ett brett utanförskap, polarisering och känslor av missnöje och hopplöshet hos många människor. Samtidigt finns det starka krafter i samhället som försöker peka ut invandrare och andra minoritetsgrupper som skyldiga till dessa problem – i stället för att placera skulden där den hör hemma. 

S-studenter har en viktig roll att spela i skapandet av ett annat och bättre samhälle och det är därför jag vill kandidera till S-studenters förbundsstyrelse. Jag vill – med hjälp av både gamla och nya idéer – vara med och ta fram och driva en progressiv politik som främjar ett samhälle där vi tar hand om både varandra och vår planet och där klassutjämnande politik går hand i hand med feminism. Det jag tror att jag kommer kunna bidra med i förbundsstyren är många idéer i olika omfattning och nivå av kreativitet, med all sannolikhet en hel del glädje, energi och framtidshopp och inte minst mina kunskaper i retorik och politisk kommunikation.