Ledamot i förbundsstyrelsen – Hamza Jamous

Kamrater, vänner,

Mitt namn är Hamza Jamous, jag är 24 år och bor i Göteborg. Mitt engagemang i S-studenter började 2020 under pandemin, i det internationella nätverket som precis hade startat upp. Men mitt engagemang i arbetarrörelsen började långt innan dess. I min hemstad Uddevalla fanns det ingen SSU-klubb. Klubben hade varit vilande i flera år. Tillsammans med några av mina klasskamrater på gymnasiet, startade jag upp och ledde SSU Uddevalla. Jag visste då väldigt lite om vad socialdemokratin stod för och ställde främst upp för att ta ansvar. I SSU har jag lärt mig mycket om organisation, idéutveckling och hållbart engagemang.

Två år senare flyttade jag till Göteborg för att påbörja mina studier i statsvetenskap. Sakta men säkert började jag känna igen mig mer i studentrörelsen och ville därför gå med i S-studenter. Pandemin gjorde det omöjligt för föreningslivet och civilsamhällsorganisationer att driva sina verksamheter. Detta gällde även min nya klubb GSHF, jag valde därför likt många kamrater att engagera mig på distans i det nystartade internationella nätverket. Den internationella solidariteten är det som gör oss starkare som rörelse och som för oss vidare som organisation. Efter pandemin var GSHF vilande, då valde jag tillsammans med andra studenter att ta ansvar igen och starta klubben på nytt. Tack vare en stark valkampanj är GSHF en snabbväxande klubb och starkare än någonsin.

Min oro över min framtid som är hotad av klimatförändringar, ökade klyftor och nedmontering av välfärdsstaten var det som motiverade mig att ställning. Jag är en socialdemokrat för att jag vill leva i ett rättvist samhälle där storleken på plånboken inte ska avgöra ens framtid, vilken bostad en bor i och kvaliteten på ens utbildning och sjukvård. Ett rättvist samhälle där man får lika goda möjligheter oavsett vart man kommer ifrån och vilka kontakter man har. Jag är en socialdemokrat för att jag tror på socialdemokratins kraft till en positiv förändring.

Nu när socialdemokraterna sitter i opposition, så finns det stora möjligheter att få vårt moderpartiet att bli ännu mer progressiv i allmänhet och särskilt inom välfärds och klimatfrågan. Jag kandiderar till S-studenters förbundsstyrelse för att jag tror studentrörelsen och dess förmåga att driva på den utvecklingen. Under åren jag har varit engagerad har jag ofta beskrivits som driven, flexibel och organisatorisk. Jag har fått etablera och förstärka internationella kontakter med systerorganisationer och planera större sammankomster.. Jag tror och hoppas att mina erfarenheter från både arbetarrörelsen och civilsamhället kommer vara till stor nytta inom S-studenters förbundsstyrelse.

Med det sagt kandiderar jag härmed till S-studenters förbundsstyrelse. Jag vill vara delaktig i den politiska rörelsen som har givit mig mycket. Tveka inte i att höra av dig om du har några frågor, på instagram @daapplepie eller på telefon 0739758439.

Hamza Jamous
Ordförande för Göteborg socialdemokratiska högskoleförening, GSHF