Ledamot i förbundsstyrelsen – Julius Wallin

Ärade S-studenter!

Mitt namn är Julius Wallin, och jag kandiderar till förbundsstyrelsen! Många av er har redan träffat mig under valrörelsen i min roll som valgeneral, och jag hoppas att få ert förtroende att  fortsätta utveckla förbundet som ledamot i förbundsstyrelsen. Jag är 22 år gammal, och mitt engagemang började 2016 under min gymnasietid, på Wargentins Socialdemokratiska Studentklubb (WSSK). Under 2018-2019 hade jag förtroendeuppdrag i Jämtlands läns SSU-distrikt, bl.a.som ordförande för SSU Östersund i valrörelsen 2018. När jag började plugga tog jag mitt engagemang vidare i Lunds Socialdemokratiska Studentklubb (LSSK), som var starten för min tid i detta otroliga förbund!

Dagens socialdemokrati inrymmer en sällan skådad bredd i klass och värderingar. Jämfört med tidigare valår inrymmer idag vår breda kyrka fler Östermalmsbor, men färre Rosengårdare. I den spagaten mellan vitt skilda verkligheter är det viktigt att socialdemokratin har en berättelse med självförtroende. Vi behöver ta fighten för ambitiösa socialdemokratiska reformer som kan förändra samhället. Högern har genom systemförändrande politik målmedvetet dragit mitten åt höger, både ekonomiskt och värderingsmässigt. Denna förflyttning kan vi inte låta fortgå!

Vår roll som studentförbund är att mota högern i grind. Det är vår uppgift att nå ut till de progressiva unga på landets högskolor och organisera brett, samtidigt som vi ska nyttja vårt förbunds kolossala kunskaper till att pressa idédebatten vänsterut. För att lyckas med vårt uppdrag är det viktigt att förbundet fortsätter att ge klubbarna de verktyg och den vägledning som krävs för att bedriva den verksamhet som lockar tusentals studenter till att engagera sig.

Vi ska vara otroligt stolta över den valrörelse som vi har gjort. De städer som haft en aktiv S-studentklubb når bättre resultat än jämförbara städer utan. Framgången bygger på det otroliga engagemang och den insats som har gjorts ute i klubbarna, men det strategiska förarbetet var en annan viktig faktor. Alla vi i förbundet la ner det jobb som krävdes, och satsade på rätt saker, med beprövad effekt. För att vi ska lyckas med vår roll som studentförbund bör vi fortsätta arbeta strategiskt för att maximera vår påverkan, samt fokusera på vår kärnverksamhet som förbund.

Det har varit en ynnest att få arbeta för alla er i detta kära förbund, och jag hoppas att ni ger mig chansen att fortsätta med det ideellt!

Med hopp om ert förtroende

Julius