Ledamot i Libertas redaktion – Jimmy Nyman

Jag heter Jimmy Nyman och jag studerar beteendevetenskap på Mittuniversitetet i Sundsvall, vi är nu inne på min tredje termin. Jag kandiderar till Libertas redaktion för att kanalisera den politiska viljan jag har men också för att få göra det i skrift vilket är väldigt kul tycker jag. Jag ser även det här som en chans att fortsätta utveckla mina förmågor och som en möjlighet till att en positiv inverkan. För trots dagens misstro för långa texters inverkan på den dagliga opinionen så tror jag att välformulerade texter kan åstadkomma mycket positivt för samhället och för våran politiska linje.  

Min tanke är att Libertas är en opinionsbildande och ideutvecklande maskin som fångar in socialdemokratiska tankar från nationens olika hörn. Libertas kan på detta sätt utmärka sig som en inspirerande plattform för många inom vår rörelse och för andra utanför. Det är vad jag vill se med Libertas och det är den bilden som jag vill bidra till, jag tror på att samla de olika rösterna och ideerna inom våran demokratiska rörelse, och låta resultatet av det mynna ut i samhället. 

Jag är relativt ny till partiet, jag är dock en inbiten socialdemokrat som fått sina värderingar uppväckta genom att resa och se hur samhällsförhållandena skulle kunna se ut utan de implementeringar som vårt parti har bidragit till i det svenska samhället. Utöver det känns S-Studenter som hemma för mig, vi har en socialdemokrati som är lite mer progressiv och har lite mer vänsterpolitik i sig, det ger mig ursäkten att vara den jag är och yttra det jag tror på. Därför vill jag bli en del av Libertas redaktion, så jag får chansen att yttra min politiska vilja vilket är roligt och spännande men också så jag får chansen att representera mina klubb och förbundskamraters viljor, vi får aldrig glömma bort vilka vi representerar när vi sitter på våra poster.